Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Život se s mladou maminkou nepáral: Po narození dcery bojuje s nevyléčitelnou nemocí

Matka bojuje s rakovinou.
Matka bojuje s rakovinou.  (Autor: Reuters)
Autor: rix - 
26. dubna 2021
14:40

Pětatřicetiletá Jessica Sherrieová z Glendory v Kalifornii očekávala příchod nového dítěte. Napětí a očekávání jí nepřekazily ani bolesti zad. Jako většina matek se domnívala, že jde zkrátka o vedlejší efekt těhotenství. Obrovský šok pro ni nastal, když zjistila, že bolesti zad jí způsobuje nevyléčitelný typ rakoviny!

Když porodila svou dceru Reginu, bolesti zad přetrvaly. I pro to měla Američanka vysvětlení. V roce 2018 podstoupila operaci zad. Po kontrolách u doktora ale přišlo překvapení. „To by mohla být rakovina,“ uvedl lékař po jednom z vyšetření. A taky tomu tak bylo. V červnu jí byla diagnostikována rakovina plic 4. stupně.

Když se po porodu čerstvá matka dověděla, že má karcinom na plicích, nechápala to. Podle deníku Daily Mail totiž v ani v životě nekouřila. Naději ale neztrácí. „Už jen kvůli své roční dceři se musím s nepřízní osudu porvat,“ uvedla.

Jessica nejprve zahájila chemoterapii, ale její tělo na ni špatně reagovalo, tudíž se nešťastnice dostala na měsíc do nemocnice. Kvůli pandemii nemohla přijímat žádné návštěvy, dokonce nemohla vidět ani své novorozené dítě. „Po celou dobu jsem byla pozitivně mentálně naladěná. Říkala jsem si, že to zvládnu. Vypadnu z té nemocnice, už jen kvůli dceři,“ uvedla statečná matka. To se Jessice dařilo. Po návštěvách fyzioterapeuta se zbavila chodítka, které jí pomáhalo v pohybu. Poté si ale zlomila kyčel. To ji na tři měsíce upoutalo na invalidní vozík.

Zlom přišel překvapivě společně s covidem. Když chytila nový typ koronaviru, tak se její nádory začaly zmenšovat. „Jsou mikroskopické, většina nádorů v mých plicích je pryč a ty, co zůstaly, skoro nejsou vidět,“ řekla Jessica. S nemocí ale stále bojuje. Největší nadějí je dle jejích slov její dcera, kterou může mít neustále u sebe.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi