Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Muži se zastavilo srdce a zhroutil se: Dvojice policistů ho vrátila na tento svět

Ocenění policisté.
Ocenění policisté.  (Autor: Policie České republiky)
Autor: rix - 
1. dubna 2021
15:59

Za odbornou a rychlou pomoc byli oceněni dva policisté z Olomouckého kraje. Ti zachránili třiašedesátiletého muže z Přerova, kterého včasnou a účinnou resuscitací přivedli zpět k životu.

Hlídka tří policistů byla přivolána 11. března Zdravotnickou záchrannou službou. Ta zkontaktovala policisty s akutní žádostí o defibrilátor. Bezvládného muže z Přerova nalezla jeho družka u něj doma.

Policisté přijeli s potřebným vybavením a neprodleně začali s resuscitací. „Jeden z policistů zahájil ihned nepřímou masáž srdce a další dva připravili AED defibrilátor, který se používá u osob postižených náhlou srdeční zástavou. Muže napojili na zařízení a pokračovali v oživování až do příjezdu zdravotníků,“ uvedla mluvčí PČR Zajícová.  

Netrvalo dlouho a dvěma policistům se podařilo muže přivést zpět k životu a stabilizovat. Policisté ještě pomohli muže dostat do sanitky. Ta ho pak dopravila do Fakultní nemocnice v Olomouci. Policisté převzali medaile od ředitele územního odboru Přerov, plk. JUDr. Martina Lebduška. Medaili dostane i třetí policista, který je v současné době v pracovní neschopnosti.

Video  Jak zastavit krvácení. Rady záchranáře Víta Samka  - Petr Němeček/ CNC
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání