Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hasič Dalibor (†36) zemřel při nehodě na motorce: Sbírka na pomoc jeho rodině měla velký ohlas!

Autor: VaB - 
27. ledna 2021
05:02

Hasič Dalibor (†36) sloužil u hasičů 14 let. Osudnou se mu stala nehoda na motorce. Na podporu jeho rodiny založili kolegové transparentní účet a podařilo se jim vybrat téměř milion korun!

Dalibor B. k hasičům nastoupil před čtrnácti lety. Původně pracoval ve Zlínském kraji. Po čtyřech letech ale odešel do Olomouce. Tady působil až do tragické nehody, která ho stála život.

Pro rodinu a hasiče to byla velká rána. „Vždycky v tom kolektivu se za nás postavil, vždycky pomáhal těm slabším. Bezhlavě se prostě vrhl do čehokoliv, jenom aby ti nějakým způsobem pomohl,“ říká ve videu, které Daliborovi kolegové natočili, se slzami v očích jeden z hasičů.

Nejsmutnější vzkaz mu do nebe poslala jeho expartnerka Dominika. „A já slibuju, že naši dceru vychovám tak, aby jsi na ni byl pyšný...," napsala na facebookových stránkách hasičů Olomouckého kraje, kde soustrast vyjádřily desítky lidí. 

Hasiči se jeho rodinu rozhodli podpořit založením sbírky. A ta přinesla své ovoce! „Všem, kdo projevili účast, soucit, solidaritu a přispěli na transparentní účet pro rodinu našeho tragicky zesnulého kolegy Dalibora Blažka. Za necelé dva měsíce se na účtu sešla spousta peněz. Sbírka končí 31. ledna, takže kdo by ještě chtěl pomoci, stále může. Vážíme si vaší obrovské podpory a za jakýkoli finanční dar ze srdce děkujeme...,“ uvedli na facebooku.

Z výpisu sbírky je vidět, že se sešla spousta lidí a zvedla skutečný příval solidarity. Pár dní před koncem sbírky byl na účtu bezmála jeden milion korun.

Video  Hasič Dalibor zemřel při nehodě na motorce.  - HZS Olomouckého kraje
Video se připravuje ...

frantacizek ( 27. ledna 2021 05:40 )

instalater ti nezachrání život, když usneš namol s nedopalkem na pohovce. Nebo teda možná jo, když ho tam budeš mít chvíli předtím a bude to fušér a špatně utěsní spoj

frantacizek ( 27. ledna 2021 05:38 )

smutné..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání