Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kateřina (†34) před Vánoci tragicky zemřela: Pro dvě malé dcerky se vybralo půl milionu

Máma dvou malých holčiček Kateřina (†34) zemřela tragicky před Vánoci: Kolegové od policie se rozhodli na její rodinu vyhlásit veřejnou sbírku!
 (Autor: Facebook/ Křesťanská policejní asociace)
Aktualizováno -
30. března 2021
14:29
Autor: rc - 
4. ledna 2021
05:02

Tragédie před Vánoci zasáhla rodinu z Brna. Po krátké nemoci zemřela maminka dvou dětí Kateřina G. (†34). Rodina ženy, která pracovala na oddělení hospodářské kriminality v Brně, se ocitla v tíživé situaci. Její manžel totiž musel opustit svou práci na Celním úřadě, aby se mohl starat o dvě malé dcerky, které jsou ještě v batolecím věku.

Její kolegy však tragický osud rodiny nenechal chladnými, rozhodli se pomoci. Křesťanská policejní asociace proto vyhlásila na pomoc rodině veřejnou sbírku.

„Alespoň z finančního hlediska bychom mu chtěli ulehčit, a proto Křesťanská policejní asociace ve spolupráci s kolegy por. Kateřiny Galářové a s vedením Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje založila sbírku na jeho podporu,“ uvedla asociace před časem na sociální síti.

Klid na výchovu dětí

Odezva byla velká. „Nedávno jsem byl v Brně, sešel jsem se s panem Galářem, podepsali jsme (darovací) smlouvu, popovídali jsme si a já jsem mu hned ten den odesílal peníze na účet,“ popsal pro TN.cz Jiří Ignác Laňka z Křesťanské policejní asociace, která sbírku pro rodinu zaštiťovala.

Ovdovělý tatínek dvou malých holčiček neskrýval slzy dojetí. Vybralo se totiž bezmála půl milionu korun, přesně 480 tisíc!

„Díky sbírce od nás a od celní správy může otec celkem v klidu s dětmi být a starat se o ně bez děsivých existenčních starostí. Byl hrozně vděčný, to bylo vidět," dodal Laňka. Dojatý tatínek chce alespoň jako výraz díků napsat kolegům své zesnulé ženy děkovný dopis.

Milá kolegyně

Kolegové Kateřinu G. popsali jako usměvavou, srdečnou a pilnou ženu, která všem na brněnském oddělení hospodářské kriminality bude chybět. „Ihned po svém nástupu se stala posilou, s nebývalou intenzitou se zajímala o svou práci, vstřebávala poznatky, učila se a přijímala rady,“ popsali podle Křesťanské policejní asociace kolegové maminku dvou dětí.

Šlo to rychle

Mladá žena zemřela těsně před vypuknutím nejkrásnějších svátků v roce. Tragickou zprávu sdílela na sociální síti Facebook Křesťanská policejní asociace. Příčina úmrtí není jasná.

„V předvánočním období opustila ve věku čtyřiatřiceti let po krátké zákeřné nemoci svou rodinu Kateřina G., matka dvou malých dětí,“ stojí pouze v prohlášení asociace s tím, že se rodina rázem ocitla v tíživé situaci.