Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pětičlenná rodina před Vánoci přišla o střechu nad hlavou: Po požáru jim pomáhají dobrodinci

Autor: ran - 
9. prosince 2020
20:41

Dva týdny před Vánoci se v těžké situaci ocitla pětičlenná rodina ze slovenské obce Bernolákovo. Uprostřed noci je vyhnal na mráz obrovský požár jejich domu. Nic jim nezůstalo. Přátelé se jim teď snaží sehnat peníze od soucitných dárců, pomoc jim nabídl i starosta.  

Matku tří dětí - syna (13) a dvou dcer (6, 7) - kolem jedné hodiny po půlnoci probudil podivný praskot a zápach. Rychle jí došlo, že jim hoří dům. Všichni vyběhli ven, zavolali hasiče a pak už jim nezbývalo než tu zkázu bezmocně sledovat. Hasiči s plameny bojovali několik hodin. Střechu museli částečně rozebrat, aby se dostali k možným skrytým ohniskům požáru.  

„Požár vypukl krátce před jednou hodinou v noci. Po příchodu na místo události bylo zjištěno, že plameny zachvátily střechu a podkrovní část dvojdomku, přičemž prostory rodinného domu byly silně zakouřené. Při události zasahovali hasiči ze Sence a z Pezinku a jednotka dobrovolných hasičů z Malinova,“ informovala o požáru mluvčí Hasičského a záchranného sboru Katarína Križanová.

Škoda byla předběžně vyčíslena na částku převyšující v přepočtu 5 milionů korun. „Vyšetřovatel Okresního ředitelství v Senci v této souvislosti zahájil trestní stíhání ve věci trestného činu všeobecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla pro web noviny.sk policejní mluvčí Lucie Mihalíková. Příčina požáru je zatím stále v šetření. 

Poškození našli na přechodnou dobu útočiště u sousedů, aktuálně si hledají podnájem. Přišli o veškeré osobní věci, přátelé jim proto organizují sbírku ve formě materiální pomoci. Lidé ale mohou posílat i peníze přímo na účet, který patří matce dětí. Podle slov starosty Richarda Červienky má obec k dispozici sociální byt, později možná i nájemní.

„Budeme tuto rodinu určitě kontaktovat, zeptáme se, co potřebují, jak můžeme pomoci. Za obecní úřad jsme na to připraveni,“ podotkl starosta.  

Video  Požár před Vánoci vyhnal na mráz pětičlennou rodinu. Uprostřed noci jim dům kompletně vyhořel.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi