Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Malý kluk Petr (11) chtěl upálit svoji rodinu?! „Rodiče dělilo od smrti 5 minut,“ popsal jeho brácha

Autor: Michal I. Volf, yks - 
24. ledna 2020
13:13

Jen minuty dělily nejspíš rodinu z malé obce na Děčínsku od kruté smrti v plamenech. Během noci totiž mladší syn Petr (11) patrně založil hned na několika místech jejich domu požár a pokusil se prý i zatarasit východy. Všichni se ptají, jak se to mohlo stát?

V noci na středu vyšlehly plameny v domku, ve kterém spali manželé a dvě děti. Jako první si všeho všimla nejspíš máma údajného žháře, 11letého Petra. Duchapřítomně vzbudila manžela a zavolala hasiče.

„Naštěstí se máma vzbudila, jinak nevím, co by bylo. Hasiči říkali, že chybělo 5 minut a rodiče tam mohli uhořet,“ svěřil se Blesku starší syn, který byl v době požáru v internátě.

Oba manželé se pak pustili do hašení. To zabránilo nejhoršímu. „Požár byl částečně uhašen před příjezdem jednotek,“ potvrdil noční zásah mluvčí hasičů Lukáš Marvan. 

Barikáda u dveří nestačila

Podle Deníku se Petr navíc pokusil zabarikádovat dveře, což se mu nepovedlo, protože se otvírají dovnitř. Chlapcova rodina je z události zdrcena. „Nic vám k tomu neřeknu, podepsal jsem mlčenlivost, ale užili jsme si dost,“ řekl ve stručnosti otec údajného nezletilého žháře, jehož motiv není znám.

Přestože se požár podařilo manželům včas uhasit, odvezla záchranka tři lidi na ošetření. „Do rumburské nemocnice jsme kvůli nadýchání kouřem převezli k dalšímu ošetření ženu a dvě děti,“ sdělil k případu mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Sousedé jsou v naprostém šoku

Potom, co měl chlapec zapálit dům, odešel směrem k nádraží, kde ho krátce nato zadržela policie. „V dané věci provádíme šetření včetně úkonů vedoucích k objasnění celé události. S ohledem na okolnosti a počátek prověřování nebudeme poskytovat žádné informace,“ sdělila policejní mluvčí Alena Bartošová.

Lidé z okolních domů jsou v šoku, rodina je prý slušná. „My si k nim necháváme posílat balíčky, jsou bez problémů,“ řekla mladší žena z blízkého činžáku.

europa ( 25. ledna 2020 06:29 )

Kluka bych se zřekl, už nikdy bych ho nechtěl vidět. Je evidentně psychicky narušený a nebezpečný. Hrozné pomyslet, co z takové stvůry vyroste, kdž je schpen taového činu už v 11 letech. Škoda, že to nejde nechat utratit.

e.lesanova ( 24. ledna 2020 16:19 )

No, vzhledem k tomu, jaké počítačové hry, zvrácené a plné násilností, brutality, které dnes dovolují rodiče shlédnout i malé děti, kdy většina jich není schopna rozlišit realitu "od hry"...i to může být důsledek chování tohoto kluka...

tparanoik ( 24. ledna 2020 16:05 )

Lidi neblbněte. Tohle normální dítě neudělá. Buď je kluk psychicky nemocný (čehož by si měli milující rodiče všimnout) nebo se v rodině děje něco velmi špatného. Třeba ho týrali, nebo ho šikanoval starší brácha a rodiče mu nevěřili.... co my víme. Kluk teď potřebuje hlavně izolaci od rodiny a dobrého psychiatra. A na jeho rodinu by se měli důkladně podívat policajti a OSPOD

Tubera ( 24. ledna 2020 15:56 )

bublina09 ( 24. ledna 2020 15:26 )

S takovým klukem už bych nechtěla mít něco společného, je zralý na kriminál, ten patří do ústavu a pak do basy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání