Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zvrat v případu nymburského „únosce dětí“: Matka šla s pravdou ven

Aktualizováno -
8. prosince 2020
20:11
Autor: chal - 
8. prosince 2020
13:34

Veřejností otřásly zprávy o tom, že nedaleko Milovic na Nymbursku mělo dojít k únosu malého chlapce. Hoch se podle matky měl ztratit přímo ze zahrady, odkud ho unesl neznámý muž. Jenže podle policie bylo všechno jinak. 

Nymburští kriminalisté se zabývali údajným únosem malého chlapce z malé obce nedaleko Nymburka. Hocha podle jeho matky neznámý muž unesl přímo ze zahrady v pondělí po osmé večer. Matka chlapce na sociální síti facebook upozornila ostatní rodiče, aby si na své děti dali pozor. „Pohybuje se tady šmejd, co unáší děti, našeho syna unesl ze zahrady. Ale naštěstí kluka máme doma a vše dobře dopadlo, ale může se mu to podařit jinde,“ uvedla.

Popis údajného únosce

Žena popsala údajného únosce jako asi 170 centimetrů vysokého, hubeného a hladce oholeného muže. Matka událost ohlásila policistům, kteří věc prošetřili a také informovali o výsledku.  

„Od oznámení případu věnovali kriminalisté této záležitosti maximální pozornost a prováděli potřebná šetření, která by vedla k objasnění této věci. V rámci veškerých provedených procesních úkonů následně zjistili, že v tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání a skutek se nestal. Jak sám i následně chlapec policistům uvedl, nic ze sdělených informací se nezakládalo na pravdě a vše bylo smyšlené,“ uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková.

Omluva od matky

To později potvrdila i sama matka. „Všem se chceme omluvit za šíření poplašné zprávy z naší strany. Ale kdo by nevěřil vlastnímu dítěti? Dekujeme za pochopení a ještě jednou se omlouváme. Ale strach o dítě je mocnější,“ vysvětlila žena s tím, že jí syn lhal.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání