Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Cirkusovou rodinu zasáhla další rána: Zemřel nejstarší český klaun Bohumil Janeček (†92)

Autor: chal - 
23. února 2021
05:01

V 92 letech zemřel celoživotní cirkusák Bohumil Janeček, který vystupoval i v pokročilém věku, a tak se mohl pyšnit neoficiálním titulem nejstaršího klauna v České republice.

Smutnou zprávu o úmrtí zkušeného umělce na sociální síti sdílela dcera Bohumila Janečka Andrea. „Se zlomeným srdcem se chci rozloučit s milovaným tatínkem,“ oznámila. Bohumil Janeček zemřel po krátké nemoci 3. února. „Tatínku, děkuju za všechno, co jsi pro mě udělal, a za to, že jsi byl ten nejlepší otec, jakého jsem si mohla přát,“ napsala dcera Andrea ve vzkazu.

Bohumil Janeček se v prostředí cirkusu pohyboval celý život a ještě v 88 letech aktivně vystupoval s cirkusem Alex jako nejstarší klaun v České republice. V prostředí varietních umělců měl Bohumil Janeček velké jméno, v roce 2012 ho také kolegové poctili udělením ceny za celoživotní přínos v rámci mezinárodního festivalu Cirkus cirkus.

Rodina se s Bohumilem Janečkem rozloučila 19. února na pražských Olšanech. „Dej v nebi mamince velké objetí a opatruj se, jako jsi vždycky opatroval (ostatní, pozn. red.) Navždy tě budu milovat, budeš mi chybět. Tvoje krásná duše zůstane navždy v našich srdcích, nebe má dalšího anděla,“ dojemně se rozloučila s tatínkem dcera Andrea.

Video  Horor v cirkuse: Rys před očima dětí napadl cvičitele!  - Facebook
Video se připravuje ...

romanwitt ( 23. února 2021 09:12 )

Pavle981, přečtěte si knihu Cirkus Humberto a poznáte kolik skvělého Češi v tomto prostředí dokázali. Buďte chvíli hrdý vlastenec.

Zobrazit celou diskusi