Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Matka kojící 4letého syna pobouřila internet: Pedofilko, nadávají ji

Aktualizováno -
22. února 2019
09:21
Autor: drag - 
22. února 2019
05:15

Britská fotografka Yakaly Di Romaová (31) nemá zrovna na růžích ustláno. V posledních dnech se na ni sesypala vlna kritiky, protože zveřejnila snímky, jak kojí nejen svého měsíčního synka jménem River, ale i svého čtyřletého autistického syna Hanse. Proti kritice se ostře ohrazuje, protože kojení je prý jeden z mála způsobů, jak může svého nemocného syna ukonejšit, když má záchvat.

Určitě si pamatujete na Rain Mana, kterého bravurně ztvárnil oscarový Dustin Hoffman. Hlavní hrdina trpěl autistickou poruchou a byl výborný v počítání. Toto onemocnění má však širokou škálu podob i projevů, a je proto obtížné ho nějak komplexněji definovat.

Zdaleka neplatí, že by se vždy pojilo s fenomenálními duševními schopnostmi. Zato ho, tak jako v Rain Manově případě, často provázejí nepříjemné obtížně zvladatelné záchvaty kvůli přetížení citlivých smyslů. Zásadní je, že pro lidi, kteří jím trpí, je klíčová pomoc ostatních při integraci do normálního života. 

Své o tom ví i fotografka Yakaly Di Romaová. Tato nemoc totiž postihla jejího staršího syna Hanse. Jsou mu čtyři, a ještě se kojí. Umělkyně zveřejnila kontroverzní snímky, kde ho v různých polohách krmí ze svého prsu, a spustila lavinu rozporuplných reakcí.


Někteří ji bouřlivě kritizují a nazývají jí pedofilkou. Jiní se snaží najít alespoň špetku pochopení. Žena si z toho však moc nedělá. Fotky zveřejnila za jediným účelem, chce odtabuizovat fenomén kojení. Také se snaží lidem vysvětlit, že pokud je to jeden z mála způsobů, jak může zklidnit své autistické dítě, tak nemá důvod s tím přestávat. Je to pro ni zkrátka přirozené. A pro svého syna chce udělat maximum.

Kojení vzbuzuje vždycky spoustu emocí. Nedávno se Tamara Klusová zastala matek, které dopřávají svým miminkům prs na veřejnosti, a také musela čelit vyhraněným názorům a osobním útokům.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Fanda_plesku ( 23. února 2019 08:36 )

Svět s v prd.el obrací - lidem vadí pohled na kojící ženu - na tu nejpřirozenějsí věc na svtě???!!!! to je ta nejpřirozenější věc. Hlavně že jim nevadí různé úchylky, na vraždy se koukají bez emocí, znásilnění si vyhledávají na internetu v pornu atd atd. Jdete do ***e, tento svět spěje do záhuby a ti kdo tuto ženu kritizují jsou největší srá.či

ki33 ( 23. února 2019 07:54 )

Tak se jí to líbí. Je fotografka, takže si může upravit pracovní dobu, jak chce ona. Když kluk bude chodit na střední, může za ním kdykoli jít ho nakojit.

naidka ( 23. února 2019 07:42 )

https://www.youtube.com/watch?v=2IMQTB53ox0

vosavopruz ( 22. února 2019 22:37 )

MCDonalda znám,ale McErika ne,to je písnička o hamburgrech???

Samsung9 ( 22. února 2019 20:18 )

Kojící žena , či se fotící na veřejnosti vzbuzuje odpor a nechuť!

Zobrazit celou diskusi