Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Rok od smrti farmáře "indiána" Honzy: Dcera napsala pravdu o svém otci

Aktualizováno -
31. ledna 2019
06:42
Autor: dce - 
31. ledna 2019
05:01

Je tomu již rok, co svět živých opustil Jan Pokorný (†53) zvaný Indi Jan, kterého si mnozí lidé pamatují z pořadu Farmář hledá ženu. Loni se oběsil nedaleko svého ranče na Pardubicku. Jeho dcera nyní sdílela na sociálních sítích smutnou vzpomínku.

Miloval koně a ženy, ale ani s jedním nezacházel správně. Byl čtyřikrát ženatý, čtvrtou ženu Renátu našel právě v reality show Farmář hledá ženu, která se s ním nechala rozvést už po měsíci - prý se k ní choval jako hulvát. A koně? Ti se mu podle domněnek známých stali osudnými.

„On se dostal do problémů s handlováním koní. Prý měl skupovat koně po úrazech, kde bylo jasně prokázáno, že kůň nemá mít zátěž, ale on je pak přeprodával do sportu. Asi kdyby to prasklo, mohl možná dostat zákaz chovu koní. Možná se toho už nakupilo víc,“ uvedla žena z jeho okolí s tím, že měl navíc dluhy.

Pokorný spáchal loni v lednu sebevraždu - oběsil se jen kousek od své farmy v obci Ráby na Pardubicku. Rok od jeho smrti na něj s láskou vzpomíná jeho dcera. „Každý nějak žije... Táta si život uměl užívat, někdy se třeba neohlížel vpravo vlevo. Každý je nějaký a každý má svoje chyby. Ale pro mě je to pořád Táta s velkým T. Měla jsem díky rodičům a vůbec celé rodině nejkrásnější dětství... hlavně díky Tobě tati," napsala Tereza.

„Děkuji Ti tati, že si mě naučil jak porozumět koňské duši, jak napravovat koně zlomené lidskou rukou... Že si mě nutil a dovedl k dokonalé zodpovědnosti a že když už mám koně, musí být všechno top. Místo dovolené k moři jsme jezdili na vandry, místo prázdnin jsme vozili děti na ponících. Neustále jsi vymýšlel další a další píč*viny a my jsme v tom rádi jeli s tebou..." vzpomíná.

Tereza také popsala, jak byla ve škole za podivínku, která jezdí v oprýskaném džípu a místo na rande chodí jezdit rodeo nebo rodí hříbě. Poděkovala otci za všechny ty zážitky i všechno, co ji naučil - řídit auto, jezdit na koni, tahat vůz s koněm.

„Budu z toho čerpat do konce života a nikdy bych neměnila ani vteřinu. A jednou se potkáme nahoře na vandru... ale doufám, že až za dlouho," uzavřela dojemný vzkaz Indiho dcera.

andorea ( 31. ledna 2019 19:13 )

Tak pozor, jak které ženy! Já bych se mu vyhla na kilometr. Na tyhle typy mám vysloveně alergii.

cyrilko ( 31. ledna 2019 16:01 )

Žumpák,hovado.

franta-mlaticka. ( 31. ledna 2019 13:21 )

Jsme tady kapso, přijď. https://www.blesk.cz/diskuse/895182

20tina12 ( 31. ledna 2019 12:42 )

Vy jste chytrá jak..

20tina12 ( 31. ledna 2019 12:39 )

Chlapi ať chcete nebo ne měl u žen úspěch.Mohl si vybírat a tak jste si měli vzít od něj recept.😜Je fakt že chování bylo na pěst.Ale když se mu ženy samy vrhají do postele asi si je nevážil.At odpočívá v pokoji kluk zlobivá

Zobrazit celou diskusi