Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Za loupežné přepadení rozsudek smrti? Recidivista se ve vazbě oběsil

Za loupežné přepadení rozsudek smrti? Recidivista se ve vazbě oběsil. (Ilustrační foto)
Za loupežné přepadení rozsudek smrti? Recidivista se ve vazbě oběsil. (Ilustrační foto)  (Autor: archiv blesku)
Autor: DH - 
8. ledna 2019
21:30

Prvního lednového týdne, v noci ze středy na čtvrtek, došlo v Plzni k přepadení jedné z heren. Pachatel si odtud odnesl přes třicet tisíc korun. Později byl vypátrán policií a vzat do vazby, kde měl podle posledních informací sám spáchat sebevraždu.

K přepadení herny došlo v nočních hodinách minulou středu 2. 1. v Pražské ulici. Do provozovny vstoupil recidivista Dominik S. a jal se hry na automatu. Podle kamerových záznamů asi po půl hodině hry muž přistoupil k barmance, dal jí nůž na krk a pod výhrůžkou smrti od ní vymámil 31 tisíc korun a její telefon. Poté utekl.

Muž ještě cestou mobil barmanky rozbil, zřejmě aby nemohla kontaktovat policii. I tak si ale svůj lup neužíval moc dlouho. Policisté po něm začali neprodleně pátrat a za necelé tři hodiny už byl kriminálník v poutech. Dopadnout ho měli na jedné z plzeňských ubytoven.

Proti muži bylo následně zahájeno trestní řízení a podán návrh na jeho vazbu. Tu pak v pátek plzeňský okresní soud akceptoval a muž byl tak převezen do místní věznice, kde se měl podle posledních informací téže noci oběsit.

Věznice úmrtí svého vězně potvrdila pro web Krimi-Plzeň s tím, že k případu nemůže uvést bližší informace z důvodu stále probíhajícího vyšetřování. Vězeň byl ale podle všeho na cele sám, což napovídá tomu, že zemřel bez cizího zavinění.

rada42 ( 9. ledna 2019 08:14 )

Dobrých zpráv , není nikdy dost...

slovan1954 ( 8. ledna 2019 23:34 )

A to nadělal příslušníkovi ochrany při celách problém,protože dozorující prokurátor bude ověřovat,Proč mu v tom nezabránili!! A jinak konal správně-rozpočet státu třeba šetřit pro slušné a ne pro póvl!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání