Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ubodal dceru (†3) a pořezal syna (5): Tomáš spáchal sebevraždu ve vězení

Autor: DH, sč - 
17. prosince 2018
11:04

Nepravomocně odsouzený Tomáš M. (†29), který podle soudu loni v září zabil svoji dcerku (†3) a pokusil se zabít jejího staršího brášku, údajně spáchal ve vazební věznici sebevraždu. Informoval o tom Deník.

Otřesný zločin se odehrál loni v září ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Devětadvacetiletý Tomáš M. měl po sporech s partnerkou, která ho chtěla opustit, vztáhnout ruku na své vlastní děti. Tříletou dcerku podle rozsudku ubodal dvěma noži, přičemž jeden měl 16centimetrovou čepel. „Zmocnila se mě nějaká panika, zkrat. S dětmi jsem chtěl být v životě i po smrti. Dceru jsem požádal, aby šla do dětského pokoje a lehla si. Dal jsem jí pusu na vlásky, rukou zakryl oči a pak to udělal. Tohle se nemělo stát,“ popsal u soudu. 

Celkem holčičce zasadil skoro dvacet ran a poté chtěl to samé udělat i svému synovi. Zlomila se mu však čepel a chlapec se stihl schovat. „Dal jsem mu pusu, zakryl oči. Jenže nůž s keramickou čepelí se zlomil. Šel jsem si pro sekáček na maso. Syn mě ale kousl a začal křičet,“ líčil otec.

Za brutální čin ho soud letos v září nepravomocně odsoudil na 26 let odnětí svobody nepodmíněně. Trest si však už neodpyká, ve vězení si totiž minulý týden podle Deníku vzal život.

Zprávu o jeho smrti částečně potvrdili i oficiální orgány. „Potvrzuji, že Vězeňská služba ČR (VSČR) se zabývá případem sebevraždy,“ sdělila listu mluvčí Vězeňské služby Petra Kučerová. Zda ale k činu doopravdy došlo v olomoucké vazební věznici, zatím potvrzeno není.

Muž měl už dříve sebevražedné sklony. Zabít se pokusil i v den, kdy napadl své dvě děti, konkrétně měl spolykat desítky prášků na spaní a zapít je whisky. Během vazebního stíhání strávil 10 měsíců ve vězeňské nemocnici na psychiatrickém oddělení. Koncem srpna se však pokusil o sebevraždu znovu.

pajato73 ( 18. prosince 2018 08:42 )

...když máš rodinu - ženu a děti, tak si vytvoříš vlastní hlubokej vesmír, kterej je pro tebe vším.... to jsi napsal ale hezky

illenne ( 17. prosince 2018 16:02 )

pekaaaros Tragédie to je pouze pro matku dítěte a brášku, který útok přežil .

illenne ( 17. prosince 2018 16:00 )

Nezasloužil si žít, co je to za člověka, že vztáhne ruku na dítě . Neřeším, zda na svoje nebo na cizí. Žádná škoda pro společnost. Holčince to život nevrátí, ale vrah si smrt zasloužil .

pekaaaros ( 17. prosince 2018 13:40 )

když máš rodinu - ženu a děti, tak si vytvoříš vlastní hlubokej vesmír, kterej je pro tebe vším. Pak to začne skřípat a vesmír se zhroutí. Rozpadne se ti všechno, co máš a to je ta chvíle, kdy je potřeba neudělat žádnou blbost, protože nejdůležitější je, aby ty děcka vyrostly a žily. On to nedokázal. Tragédie na všechny strany a pro všechny zúčastněné.

lanyilala ( 17. prosince 2018 12:10 )

Moc dobře udělal. Škoda jen, že to neudělal dřív, než ublížil těm dětem. Děti a staří lidé se v lochu neodpouštějí!!! O jednu vězeňskou d*vku míň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání