Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Malý bojovník (†6) zemřel na rakovinu: Slavný fotbalista se neubránil slzám

Autor: lm, ČTK, shp - 
7. července 2017
17:02

Příběh malého bojovníka Bradleyho z Velké Británie sledoval celý svět. Šestiletý chlapec dlouhé čtyři roky bojoval se zhoubným nádorem a podporoval ho i slavný fotbalový reprezentant Jermain Defoe (34). Sportovec se neubránil slzám, když zjistil, že Bradleyho stav se v posledních dnech výrazně zhoršil a chlapec už ani nereaguje. Teď přišla nejsmutnější zpráva. Bradley svůj souboj s rakovinou prohrál.

Malému Bradleymu lékaři v roce 2013 diagnostikovali neuroblastom, což je nejčastější zhoubný nádor u dětí. I přes léčbu, na kterou dárci přispěli 700 000 librami (asi 22,5 milionu korun), se nemoc vrátila. Lékaři poté oznámili, že se jedná o nevyléčitelnou formu a že chlapci zbývá jen pár měsíců života.

Bradleymu pomáhal i fotbalový klub Sunderland, jehož je chlapec velkým fanouškem. Útočník Jermain Defoe se s chlapcem spřátelil natolik, že se neubránil slzám, když o něm  vyprávěl na tiskové konferenci. „Navždy bude v mém srdci až do konce života,“ přiznal zarmoucený fotbalista. Rodiče totiž nedlouho předtím oznámili, že stav malého bojovníka se rapidně horší.

„Už nereaguje, ale jsme přesvědčeni, že slyší vše, co mu ještě chceme říct. Bojuje tak usilovně, že je to až srdcervoucí pohled. Až přijde ten čas, dáme vám vědět jako prvním. Děkujeme všem za laskavá slova a podporu,“ oznámila rodina na facebookové stránce, kde průběžně informuje o Bradleyho zdravotním stavu. 

V pátek 7. července přišla nejsmutnější zpráva. Maminka na facebookové stránce informovala, že její syn zemřel. „Můj statečný chlapec dnes odešel s anděly, v náručí maminky a tatínka. Obklopen svou rodinou. Byl náš malý superhrdina a svedl největší souboj, ale byl potřebován jinde,“ uvedla zdrcená Gemma.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi