Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Exmanželka ministra Ťoka: Za dva roky života chce 15 milionů

Autor: Vera Renovica - 
28. listopadu 2018
05:02

„Odklonil" peníze, aby se se mnou nemusel dělit. To tvrdí u soudu Anna Ťoková o svém muži, ministrovi dopravy za ANO Danu Ťokovi (59). A příjmy měl podle ní dokonce posílat své bývalé firmě. On ale v reakci pro Blesk namítá, že je všechno trochu jinak...

Ve sporu Ťok versus Ťoková jde o hodně. Bývalá žena ministra, který je v čele rezortu už od roku 2014, totiž chce dle reportáže TV Nova 15 milionů korun. Přišla prý na to, že Ťok peníze poschovával na různé účty, případně poslal přes 7 milionů stavební firmě Skanska. To vše, aby nemusel dát nic moc jí a jejím dětem. Ve Skansce přitom údajně bral půl milionu měsíčně.

Ťok ženě nabízí „jen" 2,5 milionu. Mimochodem: expartneři jsou od sebe už 6 let, ministr již má novou ženu. A podle všeho je věc u soudu kvůli nově zjištěným skutečnostem. Soudce by dokonce mohl nechat přezkoumat všechny Ťokovy účty, jichž jsou dle žaloby desítky.

Za lepším úrokem

„Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekla Ťoková. „Věc zatím přezkoumáváme,“ řekla Blesku mluvčí Skansky Tereza Mitošinková. A ministr nakonec Blesku reakci poslal. S Annou Ťokovou prý byli jen dva roky v bezdětném manželství. „Je mi velmi líto, že má někdo potřebu vytahovat na veřejnost soukromé záležitosti… Žádné peníze jsem nikdy neskrýval, po nějakou dobu jsem využíval nabídku lépe úročeného zaměstnaneckého účtu,“ dodal.

Je ve vatě

Z volně dostupných zdrojů sice nevyplývá, že by se ministr dopustil jakýchkoliv machinací, je z nich ale zřejmé, že je pěkně „ve vatě" Dle katastru si v letech 2013 a 2014 koupil v Praze byt a garáž a hypotéku nepotřeboval – z jeho majetkového přiznání vyplývá, že přišlo celkem na 10,5 milionu korun. Navíc se přiznává i k vlastnictví investičních listů, jejichž hodnotu neuvádí. A ani na Vánoce si nebude muset půjčovat. V přiznání uvádí, že se mu na dvou účtech letos v září „válely" takřka 4 miliony korun. Přiznávat se přitom musí jen ta konta, která obsahují více než půl milionu.

Odkláním, tedy jsem

Do vyřídilky politických držgrešlí se sloveso „odklánět" dostalo roku 2011. A to, když ho při vysvětlování své majetkové situace použil tehdejší ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (51, ODS). Do hledáčku veřejnosti se dostalo 16 milionů na účtu jeho matky, ta měla peníze vydělat díky obchodu s dluhopisy prostřednictvím kontroverzní společnosti Key Investments.

Kocourek ale peníze vysvětlil jinak: že se je snažil „odklonit" při rozvodu. Ministr ve funkci skončil, slovo ale žije dál. Teď se používá třeba i v souvislosti s rozvodem expremiéra Jiřího Paroubka (66) a jeho druhé manželky Petry (45). Ta ho nařkla, že peníze na vyšší alimenty pro dceru Margaritu (9) má, ale kromě toho, že jsou „špinavé", jsou také odkloněné…

VIDEO: Za dopravu v Praze nejsem naštěstí zodpovědný, řekl ve štábu ANO Dan Ťok.

alumno ( 28. listopadu 2018 20:54 )

Ta exmanželka vypadá jako odbarvená Veronika Vítková

zkzkz ( 28. listopadu 2018 18:41 )

zkzkz ( 28. listopadu 2018 18:33 )

spliny ( 28. listopadu 2018 17:31 )

No paní má recht, přeci neutře když on si nakradl několik miliónů!! Rozhodně je nemá za poctivost,pcha!

zada ( 28. listopadu 2018 16:41 )

Pozor, pozor nebývale se nám v Česku rozmonožily zlatokopky, nejen mladé, ale i staré.... chlapci z ´ˇCech a Moravy dejte bacha a do chomoutu se nežeňte, nebo vás ohražou na kost a ještě povláčí po Blesku...., fuj babo...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa