Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Válka Mynáře a Forejta kvůli usazení Alex: Tasí orgie i tajné rande na Hradě

Autor: Vera Renovica - 
5. listopadu 2018
05:00

Je to válka jako vyšitá a už se ani neví, kdo si začal. Možná bývalý protokolář Hradu Jindřich Forejt (41), když řekl, že manželka kancléře Alex Mynářová (35) neměla co dělat v první řadě při oslavách 28. října ve Vladislavském sále. A najednou o ostrá slova mezi ním a samotným šéfem hradní kanceláře, Vratislavem Mynářem (51) není nouze!

„Nedokážu si představit, že by v Anglii při podobné příležitosti usedla do stejné řady s královskou rodinou manželka dvorního hofmistra nebo komořího,“ divil se Forejt po předávání vyznamenání v komentáři pro Blesk a označil to za nevkusné. Už předtím kritizoval Mynářovou usazenou v první řadě vedle politické honorace a prezidentovy rodiny, když Miloše Zemana (74) podruhé inaugurovali do úřadu letos v březnu.

„Jindřichu Forejte, myslím, že nevkusné je zcela něco úplně jiného,“ odpověděla nedávno Mynářová na svém facebookovém profilu. Zároveň tam vetkla odkaz na článek, který dokumentuje Forejtovu aféru z prosince 2016. Na povrch se dostalo video, kde, muž podobný tehdy už odcházejícímu protokoláři, šňupe bílou sypkou látku na první pohled připomínající drogu.

Mynář udeřil: Orgie a prostituti

Hájit čest své manželky chtěl i kancléř. „Orel much nelapá,“ řekl nejprve Blesku Mynář. Pak se ale rozjel - a naprosto nebývale. „Přijde mi nepatřičné, že o nevkusu mluví člověk, který šňupe koks a pořádá orgie s prostituty. Protokol si převážně tvoří jeho šéf, jímž pan Forejt už naštěstí není. Nejsme monarchie, náš protokol je republikánský, tj. demokratický, prostý a důstojný. A žádný protokol neponižuje ženy. Alex seděla naprosto správně vedle svého muže. Podle starých zásad požívá žena stejné důstojnosti jako její muž, žena je muži rovna. Kdo tohle nechápe, nerozumí nejen protokolu, ale ani běžným zásadám společenského chování,“ napsal v dlouhé SMS. 

Co na to sám Forejt? „Panu Mynářovi bych rád připomněl, že na základě jím opatřených materiálů jsem byl vyšetřován policií, která v září 2017 došla k závěru, že jsem se nedopustil žádného trestného činu ani pochybení,“ řekl Blesku. A mezi řádky tak obvinil kancléře, že právě on stál za kompromitujícím videem.

Video  Kreditka Hradu na videu s Forejtem: Zemana nezajímá, jestli ji zneužili  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Forejt „propálil“ intimní večeři v Masarykově zlaté jídelně

Navíc Forejt i vzpomněl na údajná nestandardní přání kancléře a jeho manželky. „Z Hradu jsem odešel i proto, že jsem trvale odmítal akceptovat jeho požadavky, které se týkaly nemístného zasahování do pravidel protokolu. Pořádat romantické večeře ve dvou v jídelně prezidenta Masaryka je věc jedna, pro kterou se rozhodl on sám. Veřejné překrucování protokolárních pravidel je věc druhá. Nesouvisí s postavením ženy, kterou správný protokol naopak respektuje. Nicméně některá pravidla jsou pevná a platí i pro pana Mynáře. U nás se jezdí vpravo, pane Mynáři,“ kontroval.

„Protokolární pravidla netvoří šéf protokolu. Ba dokonce ani pan Mynář je netvoří, i když si to evidentně myslí čím dál víc. Pravidla protokolu tvoří souhrn norem tradičně obecně celospolečensky uznávaných a respektovaných,“ dodal Forejt.

Poslední slovo by v kauze zasedacího pořádku mohl mít sám hradní šéf Miloš Zeman. Ten už ale v minulosti v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech dal najevo, že je mu to lidově řečeno fuk. „Vladislavský sál má desítky řad, a kdybych měl probíhat, kde pracovníci protokolu kohokoli usadí, tak bych nedělal nic jiného. Není to úkol prezidenta, mně to nevadí, pokud to někoho vytočilo nebo urazilo, je to jeho problém a řekl bych i problém jeho malosti,“ řekl tehdy moderátorovi Davidu Vaníčkovi (34).

XLADI ( 6. listopadu 2018 08:41 )

Forejt, není to ten co dokládal vzdělání které nemá? Navíc si občas dává lajnu. To je ten nejlepší mrávokárce

hafblaf ( 5. listopadu 2018 22:17 )

I hnoje je zapotřebí, aby zem plodila.

return ( 5. listopadu 2018 22:16 )

Furt něco porušuje že ano, bezprověrkář.

kurioko ( 5. listopadu 2018 22:14 )

Štábní kultura, jak za totáče. Asi, dobře nám tak.

Actimel ( 5. listopadu 2018 20:55 )

A proč ty se hloupě ptáš když taky ničemu nerozumíš!? Jsi jak ta osina v zad.ku….tak si dej pohov! Nebo máš zalíbení v tom růžolícém prasátku Forejtovi???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa