Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Měl velké bolesti a zemřel nám v autě, popsala dcera boxera (†73) ze štábu Zemana

Autor: mah - 
11. února 2018
18:32

Boxer ze štábu Miloše Zemana Karel Slezák (†73) zemřel před očima své rodiny. Před smrtí byl v nemocnici - prý měl velké bolesti. Lékaři ho ovšem po vyšetření propustili. Slezák krátce nato zemřel v autě - navzdory snahám o resuscitaci ze strany svých příbuzných i přivolaných záchranářů. Serveru TN.cz to prozradila jeho dcera Barbara.

Rodina Karla Slezáka již v pátek upřesnila, že muž, který 27. ledna ve volebním štábu Miloše Zemana napadl novináře, zemřel na následky vnitřního krvácení. Příbuzní rovněž média požádali o klid. Mlčení ovšem v neděli přerušila jeho dcera Barbara.

„Byl to sportovec tělem i duší, srdce měl jako zvon. Šlo o to, že v jeho věku už nebyly tepny tak elastické a jedna praskla,“ zrekapitulovala pro TN.cz příčinu smrti svého otce. Zároveň popsala Slezákovy poslední chvíle před smrtí. „Měl obrovské asi desetiminutové bolesti. Pak ho to ale přešlo,“ popsala.

Video  Zemřel „boxer“ ze Zemanova štábu. Novináře Slezáka (†73) zradilo srdce?  - Televize Seznam
Video se připravuje ...

Příbuzní se proto rozhodli odvézt ho do nemocnice. Po vyšetření, na které navíc musel Slezák dlouho čekat, jim však bylo lékaři oznámeno, že žádný problém nenašli. „Řekli nám, že je v pořádku, ať jedeme domů. Zemřel nám v autě,“ vzpomněla na poslední chvíle se svým otcem Barbara pro TN.cz.

Organismus nevydržel psychický nápor

Svého otce se v autě snažili oživovat a resuscitaci po rodině převzali i přivolaní záchranáři. Zachránit ho již ovšem nezvládli. „Organismus nevydržel ten psychický nápor... Postupně aorta praskla až k ledvinám,“ řekla Barbara.

Na závěr uvedla, že je přesvědčená, že si v nemocnici měli jejího otce nechat. „Nevím, jestli by žil, ale měl by šanci,“ zamyslela se pro TN.cz. Připojila ještě své přesvědčení, že incident, který jejího otce proslavil, se odehrál jinak. „Na veřejnosti se objevují jen sestříhané záběry, není tam ale ten nejhlavnější - z telefonu toho údajně napadeného, kde je jasně vidět, že fyzicky první na otce zaútočil, až otec zavrávoral,“ vysvětlila.

Slezák se „proslavil“ zejména videem z volebního štábu Miloše Zemana v pražském Top hotelu. Ten proběhl po odchodu prezidenta, kdy se na místě zdrželo několik Zemanových příznivců a novinářů. Na místě přitom zkolaboval Zemanův příznivec a novinář Milan Rokytka. Komunista a bývalý redaktor Haló novin zřejmě neuhlídal množství zkonzumovaného alkoholu, i když později tvrdil, že mu někdo dal do pití jed.

Právě to, že se přítomní novináři snažili celou situaci zachytit, se nelíbilo Slezákovi a Janu Šoltovi. Ti začali přítomné novináře napadat. Nejdříve došlo na nadávky, od těch ale incident přešel až k fyzickému střetu, který nejvíce odnesl kameraman iDnes.cz, kterému dal Slezák pěstí do obličeje.

Za napadení novinářů se Slezák s odstupem omluvil

Své činy se snažil hájit i sám Slezák. „Já tam byl pracovně. Jsem novinář, byl jsem tiskový tajemník několika ministrů. ... Bylo to normální lidské jednání a řekl bych, že bylo odůvodněné,“ říkal v bezprostřední reakci pro Blesk Zprávy.

Později ovšem otočil a za incident se omluvil prostřednictvím Syndikátu novinářů, jehož byl členem. Jednal prý pod vlivem emocí. Ani zveřejněná omluva ovšem Syndikát novinářů neodradila od toho, aby Slezáka několik dní po incidentu vyloučil ze svých řad.

urim ( 12. února 2018 14:16 )

villon ( 12. února 2018 12:18 )

Takový starý dědci potom můžou beztrestně boxovat spořádaný občany. Člověk aby se báp, že skapou po první bombě.

urim ( 12. února 2018 11:27 )

Velké štěstí ,že se napadení novináři nijak fyzicky nebránili,to by jsme zažili opravdovou melu. Vinu by nesli i za jeho prodělané spalničky v dětství. Jinak at je pánovi země lehká.

1951 ( 12. února 2018 11:26 )

Vy prasata, zemřel hrdina kvůli Alexandru Šulcovi. Tak je to! Ať žijí slušní lidé.

villon ( 12. února 2018 10:02 )

Lido ho vesměs nelitujou a může si za to sám. Typově klasickej lidovej milicionář nebo PSVB.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa