Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bělobrádka nabral kamion. „Děti brečí, že nemají tatínka doma,“ přiznal

Autor: Zuzana Štíchová - 
28. května 2017
05:00

Práce vicepremiéra je nejen časově náročná, ale i nebezpečná. Přesvědčil se o tom i Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Během jedné z řady cest ho ve služebním voze s řidičem „nabral“ kamion, který do nich ještě naboural. Skončilo to jen pomačkanými plechy, řekl Bělobrádek ve Studiu Blesk. Šéf lidovců, který v sobotu obhájil mandát na další dva roky, ale víc řeší, že se nemůže věnovat dětem. Ty ho prý doma postrádají, někdy i s pláčem.

„Mě minulý týden nabral kamion. Vlekl nás třicet metrů a praštil s námi o svodidla, a pak do nás ještě naboural,“ překvapil Bělobrádek pro Blesk.cz reakcí na dotaz ohledně své politické budoucnosti. Chtěl tak ukázat, že nerad plánuje, protože „člověk nikdy neví“. Mimo kamery pak doplnil, že nehoda se mu stala ve služebním autě s řidičem. Bouračku odnesly jen pomačkané plechy.

„Předpokládám, že ty dva roky předsedy, budou ty poslední. Nepočítám, že budu ve vrcholové politice za 5, za 10 let, to určitě ne. Jedině, že bych byl příště tím premiérem, a pak už bych si mohl zkusit třeba i prezidenta,“ naznačil své politické plány, které omezuje nevyléčitelná roztroušená skleróza.

Podívejte se na druhou část rozhovoru s vicepremiérem a předsedou KDU-ČSL Pavlem Bělobrádkem. Proč málem skončil ve vládě? Co říká na propuštění Jiřího Kajínka? Kdy hrál naposledy dětem na kytaru a kterou píseň mají nejraději?

„Děti doma občas brečí, že nemají tátu“

Pracovní nasazení podle Bělobrádka nejvíce odnášejí jeho tři děti, nejmladší Marušce je teprve půl roku. I když se snaží jezdit do Náchoda, kdy to jde, často se objeví jen na víkend, nebo až pozdě večer. „Občas doma brečí, že nemají tatínka, a je to velmi nepříjemné, protože jsem doma v podstatě o víkendech, a to ještě ne vždycky, třeba teď máme sjezd. Ta situace je velmi nepříjemná z tohoto hlediska,“ přiznal.

I proto prý zvažoval odchod z vlády, a to už před loňskými krajskými volbami. Dostal totiž nabídku bojovat o post královéhradeckého hejtmana. To by pro něj znamenalo být rodině mnohem blíž.

Na sjezdu KDU-ČSL zkusil Pavla Bělobrádka sesadit Jiří Čunek. Neuspěl:

Video  Čunek zkusil sesadit Bělobrádka. Na sjezdu lidovců na něj ale nestačil  - Petr Soukup, Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Bělobrádek je známý zálibou v hraní na kytaru a skládání textů písní pro šansonové uskupení z Náchoda nebo populární kapelu Jedličkova ústav The Tap Tap. V poslední době ale prý čas na texty příliš nemá. „Moc ne, ale vytvořil jsem teď několik přesmyček politiků, tak třeba to použijeme v nějakých našich materiálech předvolebních,“ řekl pro Blesk.cz, kde možná bude KDU-ČSL čerpat inspiraci na slogany.

Video se připravuje ...
Další videa