Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ty zm*de, zmaluju tě! Stropnického chtěli kvůli uprchlíkům zbít v tramvaji

Autor: tmp - 
5. března 2016
15:44

Na nového předsedu Strany Zelených a bývalého zastupitele Prahy Matěje Stropnického zaútočil v tramvaji neznámý muž. Vyhrožoval mu zbitím a sprostě politikovi nadával. Tentokrát ale zůstalo jen u slov. Stropnického obvinil z toho, že údajně „zve do Česka muslimy, aby znásilňovali české ženy“. Stropnický o události informoval na svém Facebooku. Ve svém statusu se pak opřel i do prezidenta Miloše Zemana, který je podle něj za agresi občanů nepřímo zodpovědný. Mluvčí prezidenta ho na oplátku označil za "Kalouska v mladším provedení".

Stropnickému se prý podobný incident stal v krátké době již podruhé. V prvním případě mu ale muž nevyhrožoval fyzickým násilím, jen křičel na celou tramvaj. "Podle argumentů to byl příznivec Svobodných," řekl Stropnický Blesk.cz

I tentokrát se událost odehrála poté, co mladý předseda nastoupil do tramvaje. „Najednou za mnou na zadní plošině někdo začne na celý vagon volat: To je ten hajzl, kterej k nám zve muslimy, aby znásilňovali naše český ženy, já to tady všem řeknu, je to Matěj Stropnický, podívejte se na něj,“ uvedl předseda zelených na sociální síti.

Křik samozřejmě přivábil pozornost cestujících, někteří se tomu smáli. Jenže pak přišly ostré nadávky. „Ostuda našeho národa, tak co ty zm*de, rozdáš si to se mnou, pojď, vystup, ať tě můžu zmalovat,“ nadával prý neznámý muž v maskáčích a kanadách Stropnickému. Předsedy se nikdo nezastal a muž na něj vydržel křičet prý skoro deset minut. „Naštěstí na mne ale nesahal a na výstupu ohlásil, že až mne potká příště, budu rád, když to přežiju,“ uvedl Stropnický, který plánuje i nadále používat městskou hromadnou dopravu.

"Takto se lidé veřejně projevují, pokud jsou psychopaty, nebo pokud očekávají příznivý ohlas mlčící většiny. Myslím, že je třeba  v takové situaci zachovat klid a ani se nepřít, mohou být ozbrojeni," řekl Stropnický Blesk.cz.

už se mi to stalo v krátké době podruhé. Nastoupil jsem do tramvaje, sedl si a najednou za mnou na zadní plošině někdo...

Posted by Matěj Stropnický on Saturday, March 5, 2016

Kalousek junior?

Podle předsedy zelených prý za otrlostí „agresivního námořníka“, jak muže pojmenovává, může pocit, že mluví za osmdesátiprocentní většinu, kterou „vykonstruoval prezident.“ Stropnický je spolu s dalšími prý vnímám jako nebezpečná naivka až vlastizrádce. „I když nikoho nezveme, ale vskutku odmítáme nenávidět někoho, jen protože je třeba Arab a lidem utíkajícím před válkou máme za nutné pomoct, je z nejvyšších míst návodně doporučováno, co nám patří: přetáhnout kalašnikovem,“ napsal předseda.

Stropnický se navezl do Zemana ještě jednou, když ho a další politiky nepřímo přirovnal k nacistickým pohlavárům. „V dějinách pak občas následovávají politickými místy podnícené a tolerované křišťálové noci. Po nich politici jako Zeman, Babiš nebo Chovanec "zajistí pořádek" pro všechny "slušné občany", kteří je pak za to budou volit,“ uvedl Stropnický, podle kterého je třeba bojovat právě proti takovým politikům, jelikož „kalašnikovy pak už nepřepereme“.

K incidentu Matěje Stropnického se redakci Blesk.cz vyjádřil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. "Jsou to jen klasické antizemanovské výkřiky bez reálného obsahu. Takový Miroslav Kalousek v mladším provedení," řekl Ovčáček.



Video se připravuje ...
Další videa