Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ženě v plzeňské tramvaji poleptali oči! Řidič prosby o pomoc ignoroval

Ženě v plzeňské tramvaji poleptali oči! Řidič prosby o pomoc ignoroval.
Ženě v plzeňské tramvaji poleptali oči! Řidič prosby o pomoc ignoroval.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
26. dubna 2016
11:23

Zcela šokující věc se odehrála v pondělí kolem poledne v Plzni. Cestující v tramvaji mířící na Bory začali kašlat a slzet. Jedna z cestujících upozornila i řidiče, ten ale žádosti o zastavení a řešení situace, kdy se tramvají šířila leptavá látka, ignoroval. Žena skončila u lékaře s poleptanýma očima!

Potíže začali mít cestující v tramvaji na zastávce Chodské náměstí. Podle všeho uvnitř vozu někdo vystříkal neznámou chemickou látku, patrně slzný sprej. Jedna z cestujících vše nahlásila řidiči.

„Řidič ale byl z toho všeho zmatený, evidentně nevěděl, co dělat a pak normálně s tou tramvají jel dál. Já samozřejmě na nejbližší zastávce dveřmi u řidiče hned vystoupila a zvenku jsem se ho ptala co bude dál. On byl fakt zmatený, normálně mi zavřel dveře před nosem a zase odjel,“ uvedla podle serveru Krimi-Plzeň.cz ona žena.

Nastoupila pak do další tramvaje a vystoupila na konečné, kde si oné tramvaje všimla – měla otevřená okna i dveře a větrala. „Byla jsem naprosto šokovaná jak situací, tak naprostou ignorací řidičem, čekala jsem samozřejmě, že řidič vozu celou věc nahlásí policii,“ uzavřela. Žena nakonec musela vyhledat lékaře, který jí diagnostikoval poleptání spojivek a rohovky.

K celé věci se vyjádřily i dopravní podniky a událost potvrdily. „Událost nahlásila řidiči cestující, která po informování řidiče vystoupila a nevyžadovala lékařské ošetření ani nezanechala kontaktní údaje. Následně za řidičem přišli ještě dva muži, kteří potvrdili informaci, že byl ve voze cítit čpavý zápach, nicméně konkrétního viníka nedokázali určit,“ uvedl mluvčí.

Kvůli těmto důvodům údajně nebyla informována policie. Mluvčí ovšem uznal, že se tak stát mělo a na podobné situace řidiče lépe připraví.

„V době hrozícího nebezpečí terorismu v žádném případě nemůže pouze řidič sám rozhodovat, zda cítí ‚jenom‘ slzák, nebo jde o jiný nebezpečnější plyn. Samozřejmě nejde jen o terorismus, mohlo dojít k úniku i jakékoli jiné, nebezpečné látky, například přepravované cestujícím, i když je to samozřejmě zakázané,“ informoval bývalý pracovník Chemické a technické služby.

nick55 ( 26. dubna 2016 21:03 )

Zrovna včera snacha cestou z práce zažila, jak opilý cestující velice vulgárně napadal cestující v busu, řidič ve stanici vyšel z kabiny a vyzval ho k vystoupení, nebo zklidnění, jinak že volá policii a taky volal na dispečink.

lesnismes ( 26. dubna 2016 20:20 )

Ridic byl stejna cehunska trubka jako si ty.

lesnismes ( 26. dubna 2016 20:17 )

 Bojte se sebe cehuni,ne muslimov!

anka ( 26. dubna 2016 17:39 )

Proc rikate MHD socka??? Vite jak by to vypadalo, kdyby po Praze kazdy jezdil autem? Jak by se v Praze dychalo??? A ten plzenak mel nahlasit co se deje svemu vedeni a ti by mu rekli co a jak. Odpovednost by byla pak na nich a ne na nem. Nevim, proc si myslis, ze vetsina lidi v Praze povazuje ridice MDH za debily - ale kdyz tu ctu vase prispevky tak me napada ceske prislovi Jak se do lesa vola, tak se z lesa ozyva....

majojo ( 26. dubna 2016 17:14 )

Jo a co takhle situace, když v tramvaji odpadne chlápek, chrčí a je na odpis a řidič nezastaví, protože není ve stanici - a do té další bylo setsakra daleko. Cestující mezitím udělali to nejnutnější, jako přivolali záchranku a začali oživovat, ale chlap seděl jak pecka, žulovej ksicht a nereagoval. Kdyby řekl: Nemůžu, řídím, bylo by to jaksi v normálu, ale tohle byla byla lhostejnost dost silného kalibru. A navíc, ta záchranka byla nucenaq tramvaj pronásledovat až do té stanice a pak posádka musela odpovídat stíhačce z DP, proč toho chlapa nevynesou ven a neoživojou na cvhodníku, že se naruší jízdní řád a kdesi cosi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání