V pondělní 11. dubna v půl čtvrté odpoledne zamrazilo nejednoho člověka u zastávky Maniny. Náraz a zvuk brzd přilákal k události spoustu kolemjdoucích. Řidič vozu po nárazu ihned zastavil a vyběhl za mužem, který ležel na zemi a nehýbal se. Všichni byli v šoku.

Na sociálních sítích se poté strhla debata o místě, které k nehodě dle obyvatel Prahy 7 přímo vybízí. „Auta tady jezdí jako šílená a mnohdy přes sloupek ani nevidí. Chtělo by to nějaké semafory, které by tomu zamezily,“ navrhovala Tereza (47).



Avšak místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský má pocit, že by semafory na každém rohu neměly za následek zklidnění ulice ani zpomalení vozidel. „Ke zklidnění mohou napomoci zastávky vídeňského typu, které se v současné době na území Prahy 7 budují. Tato úprava je naplánovaná i u zastávky Maniny. Pevně věřím, že se nám touto cestou podaří projíždějící auta zpomalit, a tím i předcházet podobným neštěstím,“ uvedl Ondřej Mirovský.

Zastávky vídeňského typu nemají za následek pouze zklidnění ulice a zpomalení aut, ale slouží zejména jako bezbariérová zastávka pro handicapované cestující. Holešovičtí prozatím mohou bezbariérový vstup do tramvají využít kousek od Manin, a to v zastávce Dělnická, U Průhonu a na Ortenově náměstí. Zklidnění v ulici Dělnická u zástávky Maniny nastane až koncem tohoto roku.