Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ransdorf to schytal od eurokomisařky. Jourová: Jeho kauza škodí Česku

Autor: Václav Lang - 
10. prosince 2015
05:00

Kauza europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) vrhá špatné světlo na Českou republiku, obává se česká eurokomisařka Věra Jourová (ANO). Uvedla to pro Blesk.cz. Nabízí se tak paralela se špinavou košilí, se kterou politik zamířil v úterý do stranické centrály. Symbolický flek z ní teď může ulpět na celé republice.

Jourová sice prohlásila, že nemá o případu dost informací, aby si udělala názor na to, co se stalo. Ale už nyní je podle jejího vyjádření zřejmé, že kauza Českou republiku pošpiní.

„Zásadně nikoho neodsuzuji na základě nejasných informací. Obávám se ale, že kauza už nyní vrhá špatné světlo na Českou republiku, kterou pan Ransdorf reprezentuje v Evropském parlamentu,“ řekla pro Blesk.cz Jourová. 

Odmítla však, že by tato obava vyplynula z osobních reakcí jejích kolegů v Evropské komisi. „Nikdo se mne na nic neptal, to bude spíš případ českých europoslanců, kteří budou dotazováni. Tyto případy mají vždy negativní dopad na image státu,“ dodala.

Ransdorfa zadržela švýcarská policie minulý týden poté, co navštívil banku v Curychu. Podle médií se měl pokusit vybrat velký finanční obnos na falešné doklady. Ransdorf to odmítá a tvrdí, že šel pouze „otevřít komunikaci“ mezi klientem banky, který se na něj obrátil.

Komunistická strana je toho názoru, že se jedná o Ransdorfovu soukromou záležitost. Navíc podle nich Ransdorf nebyl obviněn a nebyla prokázána kriminální povaha události.

Video  Europoslanec Miloslav Ransdorf na tiskové konferenci KSČM  - Blesk - Václav Lang
Video se připravuje ...

fotrpjotr ( 10. prosince 2015 18:02 )

Česku a celé Evropě škodí EU madam Jourová.

havran2 ( 10. prosince 2015 11:20 )

TO MOHLI KOMUNISTI PŘEDPOKLÁDAT,KDYŽ NAVRHLI RANSDORFA DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU !!!

eliska963852 ( 10. prosince 2015 10:33 )

Proč by se měla starat o důchodce a rodiny s dětmi? Každý si má zodpovídat sám za sebe. Je pouze na mém rozhodnutí zda si budu spořit na důchod, či kolik si pořídím dětí.

eliska963852 ( 10. prosince 2015 10:24 )

Proč se projevuje vi3ol jako nestvůra, on přece nikomu nedoporučuje, aby se oběsil?

moiaza ( 10. prosince 2015 09:37 )

 Česku škodí nejvíce všichni hloupí lidé ve vládě, o EU-parlamentu nemluvě. Lidé neschopní, dosazení do funkcí jen pro správnost barvy trička a český vlezdo.pr.delismus. Jako třeba kníže, Stropnický, Kalousek a řada dalších. Tito lidé jsou přío výsměchem pro civilizované země!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa