Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ransdorfa ve Švýcarsku obvinili: Nutně potřeboval peníze, dluží miliony

Autor: Eva Pospíšilová - 
9. prosince 2015
05:00

Soudnosti ho nejspíš zbavila zoufalá potřeba peněz… Europoslanec Miloslav Ransdorf (62, KSČM) se sice dušoval, že už se zbavil všech dluhů, realita je ale jiná. Blesk zjistil, že kvůli třímilionové pohledávce má na krku exekuci.

To, že je na Ransdorfův majetek stále vedena exekuce, je patrné z katastru nemovitostí. Následně ji potvrdil i mediální zástupce Exekutorské komory David Sahula: „Dané exekuční řízení nebylo zcela skončeno. Nejčastěji se tak děje z důvodu, že celá pohledávka nebyla ještě vymožena.

V minulosti se dluhy europoslance vyšplhaly až k úctyhodným 17 milionům korun. V současné době má zaplatit ještě něco přes tři miliony spořitelnímu a úvěrovému družstvu UNIBON, které je v likvidaci. Alespoň to vyplývá z exekučního příkazu k prodeji nemovitých věcí, kterým je svázán dům v Petrovicích na Rakovnicku, v němž žije Ransdorfova matka, a vila v Praze-Libuši.

Proč europoslanec dluh neuhradil, když se před dvěma lety kasal, jaký je to pocit úlevy, že peníze odešly a že by mělo být všechno v pořádku? Na to Blesku europoslanec neodpověděl. Telefon měl neustále obsazený a na SMS zprávu nereagoval. „Musíte to zkoušet, připravuje se na návrat do Bruselu, tak toho má hodně,“ prosila o trpělivost Ransdorfova asistentka Helena Suchá.

Českého europoslance zadržela švýcarská policie spolu se třemi Slováky ve čtvrtek v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu – s falešnými dokumenty se chtěli dostat ke kontu s téměř deseti miliardami. Ransdorf tvrdí, že má svědomí čisté.

Podle mluvčí vrchního státního zastupitelství v Curychu Corinne Bouvardové ale švýcarská justice považuje muže za obviněné a žalobci s nimi vedou trestní řízení kvůli majetkovým deliktům.

kurna1 ( 9. prosince 2015 15:26 )

Jaká strana, takový její voliči. Podvodníci, lháři a hnusáci zkurvení

abvydavatelstvi ( 9. prosince 2015 15:09 )

Jak takový humusak může 11 let dělat europoslance ... Hrubý plat má 7 957 eur ... 304 eur denní diety ... 4 299 eur na provoz kanceláře ... 21 209 eur na asistenty .... ------------- To dělá přes milión korun měsíčně ... A on má stále dluhy .....myslím si že ho někdo vydírá ...on je tak primitivní typ který naleti každému grazlovi ... To není normální aby měl takové milionové dluhy ..kam dává ty prachy když nic nekupuje ... Určitě ma na krku nějaké mafiánské vypalniky ....!!!!!

add.nied ( 9. prosince 2015 14:29 )

1paternoster ( 9. prosince 2015 14:14 )

trencle má taky jako košili týden na sobě

kolemsetoc ( 9. prosince 2015 14:00 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa