Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tajemný dědic od Ransdorfa: Existuje, nebo je to pohádka o rudé karkulce?

Autor: Jaroslav Šimáček - 
8. prosince 2015
16:35

Jeho iniciály jsou V. H. Což je v případu, do kterého se zapletl komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf, vtipnou okolností. Václav Havel? Kdeže, tady jde prý o žijícího dědice po občance Švýcarska. Původem však Čecha. Co dalšího se o tajemném dědici údajného miliardového jmění ví a co o něm prohlásil sám Ransdorf?

V minulosti se na mne obrátili určití lidé, že mají nepohyblivého známého. Tento známý měl údajně zdědit značné finanční prostředky ve Švýcarsku, uvedl europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) v rozhovoru pro Parlamentní listy.

Tvrdil, že údajný V. H. měl obdržet usnesení švýcarského soudu o tom, že mu dědictví bude spravovat švýcarská banka, do které se Ransdorf vydal. Prý proto, že banka s panem V. H. nekomunikovala. Byl jsem požádán, zda bych se do této záležitosti nevložil a zda bych se nepokusil zprostředkovat kontakt mezi bankou a jejím klientem, tvrdí český politik.

Miloslav (napálený?) Ransdorf: V. H. osobně neznám

Než jsem do Švýcarska jel, tak jsem měl možnost seznámit se s dokumenty, které prokazovaly, že opravdu to dědictví je reálná záležitost, tvrdil v úterý dopoledne novinářům Ransdorf poté, co o celé záležitosti, kvůli které skončil dokonce v cele v Curychu, referoval vedení KSČM. Rozhodně vylučuji, že bych naletěl podvodníkům, dodal.

Dědicem má být český občan, který se na mne obrátil prostřednictvím své známé a svého manažera. Ta mi potvrdila, že jej osobně zná a že dědic má zdravotní komplikace, uvedl Ransdorf Parlamentním listům. Tvrdil, že on sám dědice osobně vůbec nezná. A komunikoval pouze s panem P. G. - Ransdorfovi bylo řečeno, že je P. G. dědicův obvyklý zmocněnec.  

Zatímco P. G. by mohl být Slovák Peter Guzmický, bývalý starosta města Ivanka při Nitre, který vystudoval vojenskou školu v Rusku, v roce 2008 ho obvinili z podvodu s pozemky za 20 milionů korun a údajně pracuje jako manažer záhadného V. H., totožnost švýcarského dědice zůstává záhadou. Včetně původu V. H. Jde skutečně o Čecha, příp. českého emigranta? A je to vůbec reálná osoba?

Video Europoslanec Miloslav Ransdorf na tiskové konferenci KSČM - Blesk - Václav Lang
Video se připravuje ...

S divokými spekulacemi o dědictví po nacistickém pohlavárovi přitom přišel Guzmického nástupce ve funkci starosty Luboš Gál. I on si prý vyslechl před lety historku o získání obřího dědictví ze švýcarské banky.

Šlo o dědictví po švýcarské občance, tvrdí Ransdorf

Já se nad tím bavím, že nad naivním příběhem o tom, jak v bance leží miliardy, se stala reálná věc, řekl Gál iDnes.cz. Potvrdil, že šlo o konto napsané na člověka žijícího v Čechách. Jméno si nepamatuje, pokládal to celé za nereálný příběh. Mně byl jen říkán příběh, že se jednalo o Němce, který byl velmi bohatý a přišel k obrovskému majetku, snad i za nějaké patenty, zemřel a tento pán V. H. má být jediný dědic," dodal Gál.

Nesrovnalostí je však v příběhu hned několik řada. Českem i Slovenskem se každopádně rozletěly informace o možném dědictví po nacistickém pohlavárovi. Ty Ransdorf odmítl. „Osoba, po které se mělo dědit, měla mít podle některých zpráv židovské kořeny. V žádném případě se nemělo jednat o jakékoliv dědictví po příslušníkovi SS, jak se též spekuluje, či o majetek Židů, kteří si jej v bance za války uschovali. Mělo jít o dědictví po občance Švýcarské konfederace, která zemřela v roce 2005, tvrdí Ransdorf.

Ransdorf věří, že s dědicem vstoupí do kontaktu i české státní orgány, aby zjistily, co se ve Švýcarsku stalo. A zda se tajemný V. H. netal terčem trestného činu. Možná škoda je příliš velká, uvedl Ransdorf, u kterého se však dá jen těžko čekat, že do banky šel zcela nezištně. Známý politik je totiž taktéž známým krotitelem dluhů, kvůli kterým mu dokonce hrozila ztráta jeho střechy nad hlavou - vily v Praze-Libuši. 

Podle slovenských médií chtěli přitom vybrat Ransdorf a spol. v bance 350 milionů eur (9,45 miliardy korun). Aktuality.sk pak přinesly i svědectví jednoho ze Slováků, který s Ransdorfem do banky šel. Ani Juraj Hajdu ale nevnesl jasno nad tím, kdo je onen dědic V. H. Jde o peníze strýčka toho Čecha, který byl váženým švýcarským podnikatelem," tvrdil Juraj Hajdu. Tak strýček, a nebo tetička? A nebo je to celé jen novodobá pohádka o Červené (rudé) Karkulce?

honza54.. ( 8. prosince 2015 21:31 )

tvůj klon jojone?

honza54.. ( 8. prosince 2015 21:28 )

a ty jsi nevědomě debil, klone

honza54.. ( 8. prosince 2015 21:18 )

 RANSDORF ŠEL VĚDOMĚ KRÁST

honza54.. ( 8. prosince 2015 21:07 )

a ty jsi mu klone naletěl

.honza54 ( 8. prosince 2015 20:56 )

V.H. = Vladimír Huněk!!!! Dříve odsouzený podvodník Vladimír Huněk sliboval v roce 2014 lidem peníze, když mu pomůžou získat dědictví po příbuzné ve Švýcarsku. Odkaz níže!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa