Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zuzana si stoupla s dcerou před jedoucí vlak: Rodina prosí o pomoc se čtyřmi pozůstalými dětmi, nemají vůbec nic!

Autor: pma - 
17. března 2024
12:00

Zoufalý čin, který otřásl celým Slovenskem. Tak tamní média píší o tragédii, která se stala v sobotu 9. března na železniční trati u Beňadikové. Zuzana vzala do náručí svou nemocnou dcerku Patricii a stoupla si před projíždějící vlakovou soupravu. Slovenka po sobě kromě velké bolesti zanechala i čtyři další děti, které přišly o mámu a sestřičku. 

 

K neštěstí došlo v sobotu 9. března. Pětačtyřicetiletá Zuzana se krátce před půl šestou večer postavila na železniční trať nedaleko obce Beňadikové, odkud pocházela, a čekala na moment, kdy cestou pojede vlak, uvedl web Topky.sk.

Podle slovenských médií držela v náručí svou 9letou dcerku Patricii, která od narození trpěla dětskou mozkovou obrnou. Ani jedna z nich srážku s vlakem nepřežila. Kus od kolejiště zůstal pouze prázdný kočárek, ve kterém Zuzana dcerku vozila.

Devítiletá Patricie nebyla Slovenky jediným dítětem. „Chci upozornit, že po Zuzce zůstala nejen Lucka (9 let) a Šimonko (5 let). Dále i Alenka (18 let), která studuje na střední škole a odchází z bytu bez peněz. Z bytu odchází i Maťko (24 let). Samozřejmě všichni bez velkých úspor,“ přiznala tíživou rodinnou situaci na sociální síti Katarina, sestra zesnulé Zuzany. 

Video  Při neštěstí u obce Beňadiková tragicky zemřela Zuzana (†45) a její dcera Patricie (†9).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Ta zároveň uvedla, že všechny děti odchází do nájemních bytů, nikoliv do vlastních. „Nezdědí nic, protože Zuzka nic nevlastnila. Neptají se na nic, ale podávají i nadále pomocnou ruku Paľkovi, otcovi Lucky a Šimonka,“ svěřila se Katarina. 

Obec, kde Zuzana s rodinou žila, vypsala už před několika dny veřejnou sbírku. „Mnozí z nás, kteří rodinu známe osobně, jsme myšlenkami nejen se Zuzkou a Paťkou, ale i s jejich nejbližšími, zejména s dvěma malými dětmi, které po Zuzanině smrti zůstaly bez milující matky,“ uvedli zástupci Beňadikové.

K zoufalému činu se Zuzana podle všeho odhodlala zřejmě po dlouholetém trápení. Policie zatím motiv kvůli citlivosti případu nechtěla specifikovat. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí: 116 111 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop a zdarma.

offline ( 17. března 2024 15:13 )

Proč musí mít každá rodina na Slovensku 5 a více dětí?

Na Západě už je tolik milionů Slováků a na Slovensku neubývají...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání