Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zuzana si s dcerou Patrícií stoupla před vlak: O tragédii promluvila Čaputová

Autor: rc - 
12. března 2024
11:55

Slovenskou obcí Beňádiková otřásla v podvečer v sobotu 9. března obrovská tragédie. Máma Zuzana si se svou dcerou Patrícii stoupla na kolejiště před přijíždející vlak. Devítiletá dívka navštěvovala Speciální základní školu v Liptovském Jánu, která uctila památku malé Patrície dojemným videem. Holčička milovala malování a zvířátka. K rodinné tragédii se vyjádřila i prezidentka Zuzana Čaputová.

„Dnes jsme z tísňové linky 112 v podvečerních hodinách přijali oznámení, že na železniční trati u obce Beňádiková, okres Liptovský Mikuláš, došlo ke střetu vlaku se dvěma osobami,“ uvedli v sobotu policisté na sociální síti Facebook. Na místo okamžitě vyrazily záchranné složky.

Na kolejiště před přijíždějící vlak si podle slovenských médií stoupla Zuzana se svou dcerou Patrícii v náručí. Na místě zůstal jen opuštěný kočárek. Jak uvádí slovenský deník Nový Čas, Zuzana se starala o tři děti a podle jejích přátel byla skvělá žena a máma.

Patrície měla mít podle sousedů zdravotní problémy a navštěvovala Speciální základní školu v Liptovském Jánu. Právě její škola na Patrícii, která milovala zvířátka a malování, zavzpomínala ve vzpomínkovém videu. „Jen velmi velmi těžko se v těchto chvílích hledají slova. Proto z úcty k Paťčině památce jen tichá vzpomínka. Odpočívej v pokoji, holčičko naše,“ napsali učitelé.

Policie se případem nadále zabývá. Tragédie zasáhla i slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou. „Myslím na paní Zuzanu, která v náručí se svou dcerou ukončila jejich životy. Myslím na bolest, kterou musela zažívat, a to až tak, že ji nedokázala unést,“ uvedla Čaputová. „Tragédie na Liptově musí být opravdu mementem, že rodiny s dětmi se zdravotním znevýhodněním potřebují od nás daleko větší podporu,“ dodala.

Video  Žena se u obce Beňádikova postavila před přijíždějící vlak s dítětem v náručí.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

vlasok ( 13. března 2024 00:31 )

A keď chceli čurillovci , zrejme jej vyšetrovatelia , vyhodiť auto policajtke a nakopať ju do pi.e, tak sa pani ani neozvala. Ani ten spolok žien, ktoré sa sťažujú na obťazovanie mužov. Vtedy čušala ako voš pod chrastou.

vlasok ( 13. března 2024 00:31 )

A keď chceli čurillovci , zrejme jej vyšetrovatelia , vyhodiť auto policajtke a nakopať ju do pi.e, tak sa pani ani neozvala. Ani ten spolok žien, ktoré sa sťažujú na obťazovanie mužov. Vtedy čušala ako voš pod chrastou.

MADONNA ( 12. března 2024 23:38 )

Správně 👍🏻

Kokoška Tobolka ( 12. března 2024 19:42 )

Nedávno jsem se o tom bavila se svoji doktorkou , že tyto matky a děti mají minimální podporu státu a zdravé děti jsou rozmazlené a mají dostupné všechno a ještě si rodiče stěžují na kde co ! Tu péči co mají zdravé děti, by měli mít především handicapované děti a jejich matky a se zdravími dětmi by se mělo zacházet úplně normálně , neříkám je mrskat a trestat ale přestat jim ustupovat! Pro zdravé děti jsou školky a školy přehlcené hračkami a pomůcky a co tu máme pro ty znevýhodněné ?! Minimum školek a škol a když rodiče chtějí něco co jim muže ulehčit životy aby si za to platili a zdraví děti mají vše dostupné a zdarma ! A proč ? Protože jsou zdravé??? Zdravé děti nepotřebují ulehčovat život !! Pak se nedivte že jsou to labilní jedinci, z neobjevují svoje hranice protože nemusí nic zdolávat! Matky a jejich děti s handicapem mají překážky všude ! !

Uživatel_5542819 ( 12. března 2024 19:11 )

Jasné, ale keď Cigáň zavraždil ženu, Čaputová si to ani nevšimla ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání