Odklizení vozů mají už plně na starost České dráhy. Ty musely vyřešit administrativu spolu s Železniční společnosti Slovensko. Její vozy byly součást vlaku. „Ze strany pojišťovny vydán souhlas s likvidací,“ uvedl mluvčí Filip Medelský s tím, že dráhy teď hledají firmu, která likvidaci odborně provede.

U přejezdu si nelze nevšimnout zaparkovaného auta s posádkou uvnitř, jak hledí směrem k ležícímu vagonu a zbytkům lokomotivy. „Na místě jsme zajistili stálou ostrahu, která trosky monitoruje, hlídá a brání dalších osobám k přístupu k nim,“ řekl Filip Medelský z Českých drah.

Video
Video se připravuje ...

Vlak u Dolní Lutyně narazil do kamionu na kolejích. Strojvedoucí zemřel HZS MSK

Sbírka pro strojvůdce

Nehoda z 24. ledna, kdy do zaseklého návěsu na přejezdu vrazil rychlík, má jednu oběť, strojvedoucího vlaku. Zranilo se 20 lidí. Je na vině řidič kamionu, „hrb“ na přejezdu či něco jiného? „Vyšetřování pokračuje, nyní nelze poskytnout žádné bližší informace,“ řekl Martin Drápal z Drážní inspekce.

Rodinu strojvedoucího Dalibora (†30) podpořila sbírka založená Federací strojvůdců ČR. „Chceme rodině mladého strojvůdce aspoň finančně ulevit,“ řekl vedoucí bohumínské pobočky Jiří Štreit. Na transparentním účtu ZDE je už téměř milion korun. Provoz byl na trati obnoven již po obou kolejích, stále však s omezenou rychlostí vlaků.

Fotogalerie
27 fotografií