Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Češka se v Tunisku přiznala k vraždě manžela: Dva drsné soudy!

Autor: rv - 
8. března 2024
05:00

Šance turistky (50) z Ostravy na návrat do vlasti je zatím v nedohlednu. Češka podle místní policie loni v červenci naplánovala a pak v hotelovém pokoji zavraždila manžela (†59). Skončila v tuniském vězení, má za sebou už druhé soudní jednání. Hrozí, že si případný trest odpyká v africké zemi. Česko usiluje o její vydání.

Verdikt v případě zatím nepadl, a to ani při druhém soudním jednání začátkem tohoto týdne. „Česká diplomacie nadále usiluje o to, aby trestní řízení přebrala Česká republika. Další soud je nařízen na polovinu dubna,“ uvedla vedoucí oddělení komunikace ministerstva zahraničí Mariana Wernerová pro CNN Prima NEWS.

Žena se podle tuniské strany k vraždě muže přiznala. Zemřel v hotelovém pokoji, pitva odhalila známky škrcení. Pár měl mít ve vztahu problémy. „Prý ji mlátil, opil se a zase se začali hádat. Říkal, že ji udusí ve spánku, tak to asi udělala dřív,“ popsala loni po činu neteř zadržené ženy.

Turistka tak vyměnila hotelové pohodlí za spartánské podmínky ženské věznice v Messadine. Tunisko má přitom s námi již více než čtyři desetiletí platnou bilaterální dohodu. Podle té by měla být žena vydaná k potrestání do České republiky, pokud o to stát diplomatickou cestou zažádá.

Tak se i stalo, komunikace s tuniskou stranou je ale složitá. Nelze proto vyloučit, že Češku v Tunisku odsoudí, a ona si bude muset v tamním vězení trest odpykat.

Video  Insta Crime Podcast: Krutá poprava spícího Rudolfa v tramvaji číslo 22  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

antipodas ( 8. března 2024 22:48 )

Máte pravdu 👍

stoura ( 8. března 2024 12:51 )

Jen ať si to tam vyžere ludra jedna!

beda88 ( 8. března 2024 12:23 )

nuuuu, skutek se stal v Tunisu, tak ať si jí tam nechají. když vezmeme náklady na 1 odsouzeného cca 1500kč/den a jestli dostane min. 10 let, tak je to cca 5,475,000kč a to se vyplatí. to bych dal raději na léčení nějakého pacienta. 👎

Celebrity-chachacha ( 8. března 2024 10:29 )

Jen ať si ji tam nechají. Kdo by tady tu dorotu živil!

Radka Šimečková ( 8. března 2024 08:17 )

Taky si myslim, kdyby me nekdo mlatil a vyhrozoval tak s nim urcite pojedu na dovolenou, kravka to je

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání