Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bruno ubodal bratra a rodiče zranil: Za vraždu se před skokem z okna omlouval

Autor: hpe - 
29. listopadu 2023
11:17

Na povrch vypluli mrazivé okolnosti, které předcházely tragédii z pondělí 27. listopadu. Student medicíny Bruno (†23) v rodinném bytě ve vesnici Šaľa na Slovensku k smrti ubodal svého bratra Rubena (†17) a poté zaútočil i na rodiče, matku Katarínu (50) a otce Norberta (49). Na závěr si skokem z okna vzal život.

Během pondělního rána probudil manželský pár křik. Ihned přispěchali do pokoje svého syna Rubena zjistit, co se děje. Na to, co spatřili, je však nikdo nedokázal připravit. Jejich starší syn Bruno brutálně napadl svého mladšího bratra nožem. Ve snaze zabránit útočníkovi v dalším teroru chránila Rubena matka vlastním tělem. Pachatel pak napadl ji a posléze i otce. Tomu propíchl plíci.

Litoval svého činu?

Podle tvrzení matky se Bruno před svou smrtí omluvil za to, co spáchal. Zranění rodiče během útoku zvládli zavolat záchrannou službu. Mezitím se Bruno vydal do mezipatra sídlištního paneláku a vzápětí vyskočil z okna. Pád ze sedmého patra nepřežil, informoval deník Nový Čas

Přivolaní lékaři se na místě snažili pobodaného Rubena oživit. Přes všechny pokusy se jim to však bohužel nepodařilo a mladík zemřel.Uslyšel jsem ráno křik, potom se dveře na čtvrtém poschodí otevřely a vyletěl z nich mladík,“ vyprávěl soused. Pár byl převezen do blízké nemocnice. Stav otce je vážný, ale ne kritický.

Sousedé jsou v šoku

Většina obyvatel domu byla událostí velmi šokována. Rodina měla mezi všemi sousedy dobrou pověst a nikdo tedy vlastně nechápal, proč se Bruno takto zachoval. Katarína prý vždy dbala na to, aby její děti měly patřičné vzdělání a na jejich výchově si dala záležet. Sama byla učitelkou. Bruno měl studovat dokonce v Německu. Zesnulý Ruben chodil do církevního gymnázia, kde po jeho smrti vyvěsili černou vlajku. „Neznal jsem ho, jen z vidění, ale slyšel jsem, co se stalo. Je to hrozné, všichni tomu nechceme uvěřit,“ popsal jeden ze studentů školy.

Momentálně probíhá vyšetřování. Motiv vraždy je stále neznámý. Krajský vyšetřovatel zahájil trestní stíhání za obzvláště závažný zločin vraždy a pokusu o vraždu.

 

doktormediciny ( 29. listopadu 2023 11:37 )

O to by snad ani tak neslo, ale student mediciny napadne nozem..Z clanku jsem nepochopilduvod/ dusevni choroba, paticky afekt.../

Moly28 ( 29. listopadu 2023 11:23 )

A zase hrubky, to už je klasika 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání