Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nehoda autobusu s českými turisty na Srí Lance: Srazili se s vlakem!

Autobus na Srí Lance se s českými turisty srazil s vlakem.
Autobus na Srí Lance se s českými turisty srazil s vlakem.  (Autor: sociální sítě)
Aktualizováno -
29. listopadu 2023
09:38
Autor: ČTK - 
29. listopadu 2023
06:26

Na Srí Lance dnes ráno podle serveru zdejšího listu The Morning havaroval autobus s českými turisty, když se na železničním přejezdu srazil s vlakem. Dva turisté a řidič utrpěli lehká zranění. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Mariana Wernerová nehodu potvrdila. Kvůli pořezání sklem byl ošetřen jeden člověk, sdělila ČTK.

„Můžeme potvrdit, že nehoda se skutečně týkala českých turistů, nikdo nezemřel, jednu osobu ošetřili kvůli pořezání sklem. Turisté byli na cestě na letiště, všichni by měli být již na cestě do Česka,“ uvedla mluvčí.

Podle serveru se nehoda odehrála na „nebezpečném“ železničním přejezdu ve městě Vaskaduva, které leží asi hodinu jízdy jižně od metropole Kolomba. Vlak i autobus, který směřoval na letiště, jsou značně poškozeny. Na fotografii zveřejněné srílanským webem je vidět zdemolovaná zadní část autobusu a řada rozbitých oken.

O přesné povaze zranění, která utrpěli turisté, se server nezmiňuje. Uvedl ale, že řidič autobusu byl převezen do nemocnice s očním poraněním.

Video  Tragická nehoda autobusu v Itálii: Zemřelo 21 lidí. U Benátek se zřítil z nadjezdu  - Reuters
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání