Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Adrenalinový zážitek českého turisty na Srí Lance: Miroslava pronásledoval rozzuřený slon!

Autor: pma - 
13. února 2023
05:00

Cykloturista Miroslav Horák se věnuje jízdě ve smíšeném terénu a jeho koníček ho přivedl až na asijskou Srí Lanku. Po směru hodinových ručiček se pan Horák rozhodl objet severní část ostrova. I když chtěl na svém výletě potkat slony, určitě by ho ani ve snu nenapadlo, že se za ním jeden agresivně rozeběhne.

Na asijský ostrov Srí Lanka vyrazil nadšený cykloturista na jógový pobyt. „Po jeho skončení jsem vyrazil z Trincomalee na západ do Colomba,“ popsal Blesku pan Horák. Během jedenácti dní se mu podařilo najet neskutečných 1400 kilometrů.

Video  Zvíře se řítilo směrem na ujíždějícího cyklistu. 
Video se připravuje ...

Během výletu chtěl cykloturista vidět naživo i slony, kteří se pohybují kolem městečka Habarana ráno a v podvečer kolem silnice. „Byl už podvečer a já jsem se blížil od jihu z Polonnaruwy. Ten den jsem jel nakonec ještě bosý, jelikož jsem zapomněl boty u kamaráda v jeho tuk-tuku (motorizovaná tříkolka, pozn. redakce) a ten mi je nechal právě v Habaraně,“ vyprávěl dál své zážitky cestovatel.

Urážet slony se prostě nemá

Osudného dne měl štěstí a na velké zvíře skutečně u silnice narazil. Nejprve zahlédl mladého slona, který se v jeho přítomnosti polekal a utekl. Jinak tomu bylo ovšem při dalším setkání. „Vůbec jsem netušil, že to mírumilovné zvíře, které baští trávu u silnice, budu vůbec zajímat. Asi jsem ho naštval oslovením ‚fešák‘, které patří vykastrovaným psům,“ sdělil pan Horák.

Zvíře se proti němu rozběhlo a bosý muž musel pořádně šlápnout do pedálů, aby slonovi ujel. „Asi si to vzal osobně a chtěl mi trochu toho chlapáctví ukázat. Zhruba po 50 metrech sprintu to vzdal. A já si budu pamatovat, že verbálně urážet slony se prostě nemá,“ popsal cykloturista Blesku svůj adrenalinový zážitek.

Mohlo to špatně dopadnout

To, co se stalo, mu došlo dle jeho slov, až když už byl od slona v bezpečné vzdálenosti. „Zpětně mi došlo, že by to nebyla sranda, kdyby mě doběhnul. Můžu se jen utěšovat, že si chtěl třeba popovídat,“ přiznal s úsměvem pan Horák.

Zobrazit celou diskusi