Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Není chaotik.“ Pavlova mluvčí promluvila o prezidentovi, těžkých chvílích i chybě

Autor: simao - 
7. února 2023
12:24

„Byla hodně studená,“ říká o sprše kritiky, která ji „spláchla“ po tiskovce ve vítězném štábu Petra Pavla, jeho mluvčí, 29letá Markéta Řeháková pro Deník N. Zvolený prezident Pavel se jí však zastal i přesto, že byla kritizována za příliš neformální vedení tiskovky. Jindy usměvavá Řeháková uvádí, že se v minutě stala „nejnenáviděnější osobou českého twitteru“.

Nečekala, že lidé budou tolik řešit, jakým způsobem přistoupila k moderování vítězné tiskovky ve štábu Petra Pavla. „Vůbec ne, ani mě to nenapadlo. V té době jsem ani nebyla mluvčí prezidenta, ale mluvčí kampaně Petra Pavla. V minutě jsem se stala nejnenáviděnější osobou českého twitteru. Nebo alespoň já to tak subjektivně vnímala,“ uvedla Markéta Řeháková pro Deník N k momentům, kdy byla výrazně emotivní, ale pro některé až příliš žoviální.

„Rozhodně mi to zkazilo radost z toho večera. Pro nás všechny – pro nově zvoleného pana prezidenta, pro celý tým, pro mě – to v ten moment byla velká oslava a velká radost, kdy vyvrcholilo naše úsilí. Všechno, čemu jsme během uplynulého roku čelili, se z minuty na minutu zhmotnilo a změnilo nám to život,“ popisuje.

Atmosféra ve štábu jí přišla jako na fotbale, hosté v jednu chvíli skandovali rovněž její jméno - vedle vyvolávání jmen Petra Pavla a jeho manželky Evy. „Tak jsem to jako na fotbale vzala, ale ono to tam v ten moment opravdu zapadalo. A já jsem udělala chybu, že jsem si opravdu neuvědomila, že ten zvuk a ten formát se ze sálu na televizní obrazovky přenést nedají,“ dodala Řeháková s tím, že v sále to vyznělo jinak, než v televizi. Sama se pozastavuje nad tím, že chtěla odlehčit situaci a povzbudit emoce lidí v publiku. Nikoliv sama exhibovat.

Pavlova mluvčí se sešla s Ovčáčkem. Nabídl jí i předání twitterového účtu

„To byl můj jediný záměr, jinak nemám potřebu takhle exhibovat,“ upozorňuje Řeháková, která věří, že do té doby se držela v kampani na velmi profesionální úrovni.

Řeháková nechyběla ani v zákulisí předvolebních debat Blesku, kdy se Pavel účastnil jak debaty před 1. kolem, tak duelu s Andrejem Babiše před kolem druhým. I k nim Pavlův tým včetně Řehákové přistoupil veskrze profesionálně, byť pod časovým presem, kdy po duelu s Babišem spěchal Pavel na vlak kvůli výjezdu do Ostravy.

Video  Pavlova mluvčí Markéta Řeháková: Takhle uváděla tiskovku vítěze prezidentských voleb  - ČTK / Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

V rozhovoru pro Deník N nyní Řeháková nechala nahlédnout i do zákulisí komunikace v týmu Pavla. „On se nehádá, není to konfliktní člověk. Akorát má na věci svůj názor,“ řekla o zvoleném prezidentovi.

Na Pavla prozradila, že nesnáší sebeopakování, s čímž měl během kampaně do jisté míry při opakujících se otázkách problém. „Petr Pavel je totiž člověk, který se strašně nerad opakuje,“ poznamenává Řeháková s tím, že během debat v zákulisí a přípravách vedli dlouhé debaty právě na toto téma, aby byl Pavel nadále autentický, ale zároveň vše dostatečně vysvětloval veřejnosti.

Řeháková přitom vyzdvihuje Pavlovu sebedisciplínu a sebekontrolu. „Prostě od věcí neodejde do chvíle, než jsou hotové. Nehází věci na druhé lidi a neočekává, že za něj někdo tu práci odvede. Není mikromanažer, aby volal a rozdával úkoly. On chce mít čistý stůl, přehled ve věcech,“ říká a dodává o Pavlovi: „Není to chaotik.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nespokojeny ( 9. února 2023 22:03 )

V případě vítězství Andreje Babiše bychom se bezpochyby dočkali hysterických davových a mediálních scén, politického bojkotu a odcházení uprostřed inaugurace, vášnivých demonstrací, vystoupení angažovaných umělců a masového nošení placek s nápisem „Babiš není můj prezident“, a to s plnou podporou americké ambasády. V takové vypjaté atmosféře není obtížné si představit, že by kolektivní emoce přerostly do pouličního násilí. Druhá, poražená strana neskrývá své roztrpčení, protože si částečně uvědomuje, jaké fatální důsledky může mít volba Petra Pavla pro budoucnost naší země. Neskrývá ,ale nevyvádí nic jako komedianti!!!

jajas ( 9. února 2023 12:12 )

To je určitě na Pavlovi, ale nelze jednoznačně říct, že by ji lidé neznali. Alespoň z wiki lze vyčíst vzdělání, kde pracovala, kolik jí je let. Druhá věc je ovšem jak se ve funkci mluvčí budoucího prezidenta prezentuje navenek. A to lidé viděli. Takže sice všechny ty školy fajn, ale neznamená to, že jen proto bude v každé "práci" super. Nemluvě o tom, že funkce mluvčího je hlavně o kontaktu a prezentaci nejvyššího politika státu. Uvidím, jak si bude počínat nadále....třeba se zklidní....

Antonín RAFAJ ( 8. února 2023 14:33 )

Je to celkem hezká buchta s pěkným zadečkem.

roxin ( 8. února 2023 09:39 )

hadro vůbec tě není poznat.

Jan Walter ( 7. února 2023 23:07 )

Tahle zelená guma vyškolena za diverzanta je pohroma a zlo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa