Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pavlova mluvčí se sešla s Ovčáčkem. Nabídl jí i předání twitterového účtu

Autor: ČTK, simao - 
3. února 2023
12:59

Mluvčí Petra Pavla Markéta Řeháková po volebním finále čelila kritice, dočkala se ale i zastání - a nyní se společně s Pavlovým týmem chystá na převzetí moci na Hradě. Řeháková se již sešla i se současným prezidentským mluvčím Jiřím Ovčáčkem, jak uvedla pro DVTV.

Mluvčí zvoleného prezidenta Markéta Řeháková dnes řekla CNN Prima NEWS, že počítá se změnou struktury hradního odboru komunikace, aby odpovídala stylu Petra Pavla.

„Současná struktura je velmi konzervativní, absolutně postrádá audiovizuální oddělení či tým, který by spravoval sociální sítě. To bude určitě jedna z mých priorit,“ řekla mluvčí. Na Hradě by chtěla spolupracovat s některým z youtuberů, který by politická témata zpřístupňoval mladým lidem.

Serveru DVTV řekla, že se ve čtvrtek setkala se současným mluvčím prezidenta Jiřím Ovčáčkem.

Mimo jiné jí nabídl, že může převzít jeho twitterový účet. Řeháková zatím s Pavlem neřešila, zda by o to měli zájem. S nadsázkou poznamenala, že by se tak mohla omluvit všem, které účet v minulosti urazil.

Sama Řeháková čelila kritice za způsob, jakým vedla vítěznou tiskovku Petra Pavla ve štábu po 2. kole voleb. Sám vítěz boje o Hrad se jí však následně zastal. Šéfka Pavlovy komunikace byla kritizována za příliš familiární vedení tiskové konference. 

„Ona to brala velmi citlivě. Já jsem jí říkal, že nemusí brát hodnocení sociálních sítí jako bernou minci, protože nereflektuje realitu. Způsob, jakým včera vedla tu konferenci, vyjadřoval emoce, ale rozhodně ne nějaké špatné. Ty emoce byly pochopitelné, pro mě to nebylo nic, co by jakkoliv překročilo hranici, a nevidím jediný důvod to vidět kriticky. Mnoho lidí to vidělo pozitivně. A samozřejmě s ní na Hradě počítám,“ vzkázal následně Pavel v Partii na Primě.

Video  Petr Pavel pro Blesk: Ukrajina do EU i NATO i o osudu lidí z okolí Zemana  - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

Jirik-ta ( 4. února 2023 09:35 )

Jirik-ta ( 4. února 2023 09:34 )

jajas ( 3. února 2023 20:45 )

Tak to je prda!

jajas ( 3. února 2023 19:48 )

adinaha ( 3. února 2023 19:31 )

To by snad byl lepší Ovčáček. Ten se jen nalil, ale tahle, ta nejspíš něco bere.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa