Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragická smrt režiséra Lukáše: Utopil se před zraky syna Matyho!

Autor: VaB - 
1. září 2023
05:00

Před zraky svého teprve šestiletého syna Matyho se utopil jeho tatínek, režisér Lukáš (†34). K tragédii došlo nedaleko rakouského Salcburku v jezeře Obertrum. Přátelé by teď malého chlapce a jeho maminku rádi podpořili, založili proto sbírku.

Je to jen pár dní, co si 34letý Lukáš se svou rodinou a šestiletým synem Matym vyrazil do rakouských Alp. Jedno odpoledne se vydali plavat do jezera Obertrum na západě od Salcburku. Lukáš se začal zničehonic topit, a to přímo před zraky svého synka.

Banner zivotni pojisteni kalkulacka blesk

Lukáše se nepodařilo zachránit. Režiséra, dramaturga a střihače české reality show Love Island Extra našli bez známek života v šestimetrové hloubce. Údajně se mu snažil pomoci právě jeho syn, který volal o pomoc. Bohužel marně, zřejmě mu nikdo nerozuměl.

Pomoc pro syna

„Pomozte malému Matymu, kterého bude nyní vychovávat už jen jeho maminka. Kluci spolu trávili veškerý možný volný čas. Malý Maty má před sebou nelehké období, tak bychom mu ho rádi touto cestou alespoň trochu usnadnili,“ popisuje na dobročinné platformě Donio jejich kamarád Lukáš Beran. 

Beran navíc stojí za vznikem sbírky. „S velkou bolestí v srdci prosíme o finanční podporu malého Matyho a jeho maminky,“ dodává. „Nepřišel jen o tátu, ale i o kamaráda,“ popisuje. 

Podpořit je můžete zde

Za čtyři dny 400 tisíc

Společně si cílovou částku nestanovili, za čtyři dny se ale podařilo vybrat přes 400 tisíc korun. „Vybraná podpora bude využita na náklady spojené s Matyho školou, do které od září poprvé nastupuje a na jeho kroužky, které mu dosud táta samozřejmě platil, a v neposlední řadě také na pomoc jeho mámě, která bude na výchovu a veškeré placení nyní sama,“ vysvětluje Lukáš hlavní důvody k založení sbírky. 

Video  Víte, že většina lidí se topí úplně potichu?  - Videohub
Video se připravuje ...

beruna ( 11. září 2023 00:48 )

Psali, že to byl režisér reality show, natáčel celé měsíce na Kanárských ostrovech, se synkem si jel zaplavat do Rakouska, tak to snad nebyl žádný chudák, na kterého by se nutně musela pořádat sbírka. Ale budiž. Synek bude každopádně až do dospělosti pobírat sirotčí důchod a maminka vdovský, pokud byla vdaná - jen si možná nebude moct dovolit takový standard, na jaký asi byla zvyklá.

adinaha ( 1. září 2023 17:42 )

Je to tragedie, ale paní nebude brát vdovský a syn sirotčí důchod? Určitě měl také nějakou životní pojistku.

sorgedoktor ( 1. září 2023 15:09 )

Hm...toto snad je varovani vsem otcum...

padrino ( 1. září 2023 14:00 )

Ale on se nejmenoval jen Lukáš.Že by to byl střihač Kopejtko?Viz ČSFD

lucie13 ( 1. září 2023 12:27 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání