Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Z Dunaje vytáhli tělo chlapečka zatížené dlažební kostkou: Po identitě dítěte pátrá i Interpol!

Autor: jel - 
30. srpna 2023
15:44

Minulý rok v květnu němečtí kriminalisté učinili děsivý nález. Z Dunaje vytáhli tělo asi pětiletého chlapečka zatížené dlažební kostkou a zabalené do fólie. Kriminalistům se bohužel dodnes nepodařilo dítě identifikovat a mezivládní organizace Interpol se proto rozhodla obrátit se na veřejnost. 

Mezinárodní mezivládní policejní organizace Interpol zveřejnila na svých stránkách žádost o pomoc s identifikací těla malého chlapečka, který zemřel za dosud neobjasných podezřelých okolností. Jeho tělo bylo vytaženo z řeky Dunaj u Grossmehringu v Bavorsku minulý rok 19. května. Bylo zabalené do fólie a zatížené dlažební kostkou a není jasné, jak dlouho na dně řeky leželo. 

Policii se dosud nepodařilo dítě identifikovat, ale z vyšetřování vyplývá, že zřejmě pobývalo jinde než v Německu. Chlapci mělo být mezi pěti až šesti lety, měl krevní skupinu 0, hnědé vlasy a byl vysoký asi 110 centimetrů a vážil 15 kilogramů. Kriminalisté také zveřejnili 3D identikit chlapcovy hlavy.

„Někde je někdo, kdo o tom chlapci něco ví, proto je důležité zveřejnit podrobnosti. Ať už se stal obětí obchodu s lidmi, únosu nebo násilí, jsme odhodláni zmobilizovat všechny policejní kapacity Interpolu, abychom ho identifikovali a pomohli vyšetřovatelům objasnit jeho smrt,“ popsal Jürgen Stock, generální tajemník organizace.

V galerii se také můžete podívat na zločince z Česka, po nichž pátrá Interpol.

Video  Kde jsou? Anička (†9) odešla ze školy, domů už nevrátila.  - pdc, icp, Carvalho Čebotareva
Video se připravuje ...

 

 

Silvia Blahovská ( 10. září 2023 11:57 )

verka1 ( 1. září 2023 06:59 )

Najít vraha a smrt za smrt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání