Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Silná bouře lámala stromy jako sirky: Sára (13) zachránila svého otce!

Autor: pma, BLK - 
30. srpna 2023
11:40

O obrovském štěstí může mluvit rodina Slíčkových ze slovenské Žiliny. Severem země se v uplynulých dnech prohnala silná bouře, která lámala stromy. Jeden z nich spadl i na chatku Slíčkových, ale jako zázrakem se nikomu z rodiny nic nestalo. Třináctiletá hrdinka Sára totiž před padajícím dřevem zachránila vlastního otce.

„Dcera byla venku. Když začala bouře, začaly padat suché větve, tak jsem na ni křičel, ať okamžitě běží dolů. Za 20 vteřin to spadlo,“ popsal pro TV JOJ víkendovou zkušenost Milan Slíček.

Na chatě se tou dobou pohybovala i jeho třináctiletá dcera Sára. Jeho manželka byla tou dobou na zahradě u sousedů. Bouře začala rychle sílit a lámala některé z přilehlých stromů. Jeden padal směrem k chatce Slíčkových. „Když jsem to viděla, tak jsem ho rychle strhla, protože právě spadla velká větev. Mohla by mu hodně ublížit," popsala záchranu vlastního otce Sára.

Video  Hrdinka Sára (13) zachránila vlastního otce před padajícím stromem.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

V tu chvíli ještě dívka neměla tušení, že je její maminka u sousedů. „Měla jsem hrozný strach," přiznala hrdinka. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Na vzrostlé a nebezpečné stromy prý tamní chataři opakovaně upozorňovali a žádali státní lesy o jejich vykácení. „Já jsem na jaře dával novou žádost, že ohrožují (stromy, pozn. redakce) životy nás všech, a neřešili to,“ sdělil majitel sousední chaty Pavol Pažický.

Chataři se shodují, že teď sice bouře jejich problém na chvíli vyřešila, bojí se ale budoucích bouří. „Nikoho to nezajímá. Můžete vypisovat, dávat žádosti, dokud se nic nestane,“ dodal otec Sáry.

 

Blesk kalkulačka - přemýšlíte o životním pojištění?

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání