Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

U slovenské obce Podhorany se zřítilo malé letadlo: Při nehodě zemřeli dva lidé

Při pádu malého letadla v obci Podhorany u Nitry zemřeli dva lidé.
Při pádu malého letadla v obci Podhorany u Nitry zemřeli dva lidé.  (Autor: HaZZ)
Autor: ČTK - 
29. srpna 2023
22:53

Dva lidé přišli o život při pádu malého sportovního letadla, které se v úterý večer zřítilo u obce Podhorany u Nitry na západě Slovenska. Oznámila to slovenská média s odvoláním na mluvčí krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Nitře Andreu Červočovou. Příčiny pádu letadla zatím nejsou známy.

„Při pádu sportovního letadla zahynuly dvě osoby. Vyslaní záchranáři už jim nedokázali pomoci,“ potvrdila mluvčí operačního střediska záchranné zdravotní služby Alena Krčová podle webu televize Markíza.

O život podle televize Joj přišli muž a žena, podle nepotvrzených informací muž učil ženu létat. Nehodu ohlásili místní obyvatelé a po troskách pak pátrali hasiči na čtyřkolkách. Hasičům a policistům se podle listu Sme trosky podařilo objevit po necelé hodině.

„Nad Podhoranami se před chvilkou zřítilo sportovní letadlo, viděl jsem to v přímém přenosu,“ citoval deník vyjádření očitého svědka na sociální síti. „Viděl jsem, jak (letoun) klesal dolů, zmizel za kopce a už jen takové bum. Ale nevěřil jsem, že opravdu spadl,“ vylíčil další svědek.

Příčiny pádu letadla zatím nejsou známy.

Video  Slavný let 19 měl nad mořem svrhnout bomby a vrátit se. Bermudský trojúhelník měl jiné plány.  - Videohub
Odemknout video

 

brano34 ( 30. srpna 2023 16:15 )

V úterý po 19 hodině se opět začalo měnit počasí. Tlaková níže přinesla nízkou oblačnost s deštěm a mlhou, která mohla být hlavní příčinou dezorienatace pilota a následného pádu letadla. Byly velmi nevhodné podmínky pro létání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání