Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

První video dětí zachráněných z džungle: Pátrání pokračuje, policie hledá hrdinného pejska!

Autor: jel - 
12. června 2023
18:59

Neuvěřitelný příběh z Kolumbie obletěl svět. Čtyři malí sourozenci (13, 9, 4 a 1) přežili čtyřicet dní v nebezpečném deštném pralese. Na sociální síti se objevilo video, na němž jsou vidět vyděšené děti bezprostředně po nalezení. Pátrací akce ale pokračuje i nadále, ztratil se totiž pejsek Wilson, který policistům pomáhal pohřešované vypátrat.

K nehodě došlo 1. května. Na palubě malého letadla Cessna 206 byly čtyři děti Lesly (13), Soleiny (9), Tien Noriel (4) a teprve roční Cristin, jejich maminka Magdalena Mucutuy Valenciaová, průvodce a pilot. Krátce po startu začalo mít ale letadlo problémy s motorem a krátce na to ztratilo veškerý kontakt se světem.

V troskách letadla zemřeli oba dva dospělí muži, paní Valenciaová sice přežila, utrpěla ale vážná zranění a čtyři dny po havárii zemřela. Policisté, armáda a záchranáři začali po dětech ihned pátrat, čím přibývalo dnů, tím více všichni ztráceli naději, že se děti najdou živé. Stal se ale zázrak, po čtyřiceti dnech je objevili v pořádku. Všichni čtyři sourozenci přežili především díky nejstarší Lesly.

Video  První video dětí zachráněných z amazonského pralesa  - Twitter
Video se připravuje ...

Pátrání neskončilo

Na sociální síti se nyní objevilo video natočené ještě v džungli, bezprostředně poté, co byli sourozenci nalezeni. Děti vypadají vyděšené a jsou zřetelně velmi pohublé. Záchranáři se vedle nich usmívají radostí. Jedna z prvních věcí, kterou mladší děti řekli svým nálezcům, byla, že chtějí jíst rýžový nákyp.

Sourozenci skončili v nemocnici, kde budou hospitalizováni asi tři týdny. „Byli dehydrovaní. Ale celkově je jejich stav přijatelný. Jsou mimo nebezpečí,“ konstatoval o víkendu kolumbijský ministr obrany Iván Velásquez. Svým zachráncům dokonce nakreslili krásné obrázky.

Pátrací akce v deštném pralese ale stále pokračuje. Proč? Velkou zásluhu na nalezení dětí má vojenský pes Wilson. I díky němu je záchranáři dokázali v rozlehlé džungli najít. Jenže teď se pohřešuje právě Wilson. Policisté a vojáci tak dál prohledávají prales a doufají, že hrdinného pejska najdou. „Wilson se účastnil mnoha záchranných a humanitárních akcí. Nepřestaneme, dokud ho nenajdeme,“ napsala kolumbijská policie na twitteru.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi