Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Drsná autonehoda u haciendy narkobarona: Kokainový hroch Escobara po nárazu zemřel!

Autor: rc - 
14. dubna 2023
13:00

Šílená nehoda se stala v úterý na dálnici mezi městy Medellín a Bogota. Na dálnici vběhl jeden z „kokainových hrochů“ někdejšího drogového narkobarona Pabla Escobara a srazil se s vozidlem SUV Renault Duster. Zvíře nehodu nepřežilo.

Nehoda se stala u obce Puerto Triunfo, která se nachází nedaleko haciendy, již v minulosti vlastnil Pablo Escobar. Z pozemku Napoles se v úterý večer dostal jeden z hrochů a vběhl na dálnici. Na vozovce se podle informací britského deníku Daily Star střetl s autem SUV Renault Duster. Srážka měla fatální následky. Zvíře po střetu zemřelo. Dva lidé, kteří cestovali ve voze, po nehodě byli převezeni do nemocnice k ošetření, ale podle výše zmíněného deníku neutrpěli vážná zranění.

Hroši drogového krále

„Kokainoví hroši“ jsou potomky zvířat, které Escobar přivezl nelegálně z Afriky do Kolumbie v 80. letech. Poté, co byl v prosinci v roce 1993 zabit, zůstali hroši bezprizorně na opouštěné haciendě a začali se nekontrolovatelně množit. Podle informací televize NBC se jich kolem ní potuluje až 130. Ekologové prý odhadují, že by se jejich počet do osmi let mohl zvýšit až na 400. V březnu loňského roku byli hroši prohlášeni za invazivní druh.

Úřady bijí na poplach

„Toto je jedno z nebezpečí, které přítomnost tohoto druhu představuje. Mnoho z nich přechází dálnici, kde projíždí mnoho vozidel,“ uvedl biolog David Echeverri López pro NBC s tím, že hroší jsou „nepředvídatelní“ a „mohou kdykoli zaútočit na člověka“. Obyvatelé Puerto Triunfo si však již zvykli na to, že se obří savci občas potulují po jejich městě. Nicméně kolumbijské úřady již diskutují, co s „odkazem Pabla Escobara“ dělat. Navrhly přesunout několik hrochů do Indie a Mexika.  

Video  Luis Garavito: Pedofil, nekrofil a sériový vrah, který se přiznal k zavraždění asi 140 osob  - Videohub
Odemknout video

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání