Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Potravinářská fólie. Tyhle skvělé a netradiční triky se vám můžou hodit

/
  • (iStock)
    22. června 2023 ● 06:00

    Používáte tuhle šikovnou věc pouze na zabalení svačiny či přikrytí jídla? Nejspíš vás překvapí, že vám může ulehčit život i na jiných místech, než je zrovna kuchyň. Inspirujte se našimi užitečnými tipy. Oceníte ji v mnoho každodenních situacích…

    Jednu roli potravinářské fólie najdeme snad v každé domácnosti. My vám dnes ukážeme nápady,které nejspíš neznáte. Skvělým pomocníkem může být také na zahradě, při cestování, malování nebo i péči o tělo. Po přečtení nejspíš uznáte, že rolí se vám doma bude nakonec hodit více…

  • 1.

    Na zahradě

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Čeká vás práce na zahradě? A nemáte po ruce rukavice, které by vás ochránily před hodně nepříjemnými mozoly? Vyřešit to můžete jednoduchým trikem. Rukojeť od koštěte nebo hrábí či držadla od dalších pomocníků, které puchýře způsobují, obalte do několika vrstev potravinářské fólie. Hezky je změkčíte, ruce vám nebudou klouzat a hlavně je ochráníte.


  • 2.

    Při malování

    fólie
    Autor: iStock.cz


    Při malování jak v bytě, tak na zahradě často řešíme problém, co se štětcem, který potřebujeme na nějakou dobu odložit a pak znovu použít. Aby na něm barva nezaschla a štětiny úplně neztvrdly, stačí ho zabalit do potravinářské fólie. I druhý den bude štětec bez problémů připravený k dalšímu použití.


  • 3.

    Ochrana bot

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Jedna role fólie se vám bude hodit i do auta. Využijete ji nejen pro sebe, ale i pro své rozverné děti. Pokud jste byli někde na výletě, kde jste nachytali bahno a další nečistoty, a bojíte se, že se tím zaneřádí celý interiér auta, můžete zachránit situaci pomocí fólie. Obalte jí všechny boty a můžete bez obav pokračovat v jízdě.


  • 4.

    Škraloup

    fólie
    Autor: iStock.cz


    Máte rádi kakao či pudink, ale máte fóbii ze škraloupu, který se tu rád vytváří? Tak si příště při přípravě vzpomeňte na následující trik. Ještě za tepla překryjte misku s pudinkem nebo hrníček s teplým mlékem potravinářskou fólií. Žádný ošklivý škraloup, který by vám zkazil chuť, se už neudělá.

  • 5.

    Při cestování

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Následující tipy s fólií oceníte hlavně při balení a cestování. O tom, že do fólie můžete zabalit celý kufr, nejspíš víte. Určitě se vyplatí takto ochránit věci během přepravy. Na většině letišť už také najdete koutek, kde vám zavazadlo obalí fólií. Oproti té potravinářské je určitě pevnější, ale také vás to vyjde mnohem dráž. Pokud tedy upřednostníte domácí obalení, nezapomeňte, že jde o jednorázovou záležitost, takže si přibalte nějaké ty role i na cestu zpět. Během cesty ale můžete ochránit nejen zavazadlo. Běžná fólie se vám bude hodit i při přepravě šperků. Pokud je zabalíte do fólie, korále a další bižuterie se vám už do sebe nezamotají. Fólie se také postará o bezpečné přepravení nejrůznějších lahviček s kosmetikou či jinými tekutinami. Když je pro jistotu obalíte pevně fólií nebo vložíte pod jejich uzávěr kousek fólie, nebudete muset řešit nepříjemnosti s jejich vylitím.

  • 6.

    Květiny

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Potřebujete dopravit řezané květiny na delší vzdálenost nebo je zkrátka nemůžete předat hned, když jste je koupili? A bojíte se, aby rychle neuvadly? Vyzkoušejte následující trik. Stonky nejdříve obalte namočeným kusem látky nebo pevného papírového ubrousku a pak vše zafixujte potravinářskou fólií. Uvidíte, že květiny vydrží déle krásné a svěží.


  • 7.

    Zvýšení účinků masky

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Potravinářskou fólii velmi oceníte také při péči o tělo. První tip se týká pleťové masky. Jelikož se za potravinovou fólií vytváří teplo, napomáhá efektivnějšímu pronikání masky do pokožky. Zkuste si příště, až si masku nanesete, přikrýt obličej kusem fólie. Samozřejmě opatrně a tak, abyste si nechala prostor pro dýchání – udělejte do fólie otvory pro nos, ústa i oči.


  • 8.

    Při hubnutí

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Účinky tepla pod fólií můžete využít také při hubnutí. Přebytečného tuku na problematických partiích se zbavíte rychleji, pokud tato místa před cvičením obalíte fólií. Pozor, nesmíte tělo příliš stahovat, ale zároveň nesmí být fólie ani příliš "navolno", aby vydržela na těch místech, na kterých ji potřebujete.

  • 9.

    Proti celulitidě

    fólie
    Autor: iStock.cz

    Trápí vás stejně jako většinu žen nevzhledná celulitida? Vyzkoušejte účinné zábaly a při jejich působení na ně aplikujte potravinovou fólii. Poté nechte aspoň půl hodiny působit. Účinky budou mnohem viditelnější a pokožka bude krásně hladká.

     

Přidat názor
Počet komentářů: 2
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy