Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bublinkovou fólii nevyhazujte. V těchto nečekaných situacích ji skvěle využijete!

/
  • (istock.cz)
    6. dubna 2024 ● 05:00

    Přišly vám domů balíčky a zboží bylo zabalené v mnoha bublinkových fóliích? Rozhodně by pak neměly skončit v koši. Známe totiž skvělé tipy, které vás přesvědčí, že mají ještě spoustu chytrého využití…

  • 1.

    Ochrání spoustu dalších věcí

    fólie
    Autor: istock.cz

    Když už vám fólie ochránila zboží, které vám přišlo, proč si ji nenechat pro případ, že byste chtěli vy zas něco poslat nebo třeba stěhovat? A určitě byste si nepřáli, abyste během přepravy o oblíbené hrníčky či talířky přišli. Stačí ji dát mezi jednotlivé kusy nádobí. Větší kusy zas skvěle poslouží při stěhování nábytku. Ochráníte ho před odřeninami a škrábanci. 

     

  • 2.

    Ochrana rostlin před mrazy

    fólie
    Autor: istock.cz

    Ochráníte si také velmi dobře rostliny a stromy na zahradě, které jsou náchylné ke zmrznutí. Snadno tak můžete před zimou obalit květníky nebo i samotné kmínky stromků. Vše zůstane hezky v teple.

  • 3.

    Izolace oken

    fólie
    Autor: istock.cz

    Pokud máte třeba na chalupě stará okna, která moc netěsní, a nemáte peníze na výměnu, existuje provizorní řešení. Nemusíte za každou cenu snášet chladný vzduch, který profukuje. Za pomoci bublinkové fólie vyrobíte izolační vrstvu, díky které vám bude tepleji a něco i ušetříte za topení. Jednoduše si vystříhejte kusy bublinkové fólie podle velikosti okenní tabule a nalepte je izolační páskou zevnitř na okna.

  • 4.

    Už žádné protivné škrábání skla

    fólie
    Autor: istock.cz

    A ještě jeden skvělý tip na zimní období. Škrábání čelního skla u auta nemá rád snad žádný řidič. A tak proč si neušetřit čas a nervy? Vystelte po opuštění auta čelní sklo bublinkovou fólií. A máte ráno po starostech. Zabrání skvěle namrznutí.

  • 5.

    Konec puchýřů a mozolů

    fólie
    Autor: istock.cz

    Určitě se vám také někdy stalo, že jste si při práci na zahradě přivodili malé a dost nepříjemné zranění v podobě mozolů a puchýřů. Tomu se dá ale lehko předejít. Stačí, když násadu od lopaty, koštěte či hrábí obalíte bublinkovou fólií, a žádná bolestivá místa na rukou vám už nevzniknou. 

  • 6.

    Pohodlí kdykoli a kdekoli

    fólie
    Autor: istock.cz

    Chcete si někde venku sednout, ale bojíte se ušpinění oděvu? Nebo jen nechcete sedět na tvrdém či studeném? I v těchto případech vás skvěle zachrání bublinková fólie. Větší kus párkrát přehněte a praktický podsedák je na světě. Proto si fólii určitě nezapomeňte přibalit s sebou na cesty.

  • 7.

    Vychytávka do lednice

    fólie
    Autor: istock.cz

    Pokud chcete předejít tomu, že se různé druhy ovoce a zeleniny v šuplíku otlačí,  vystelte ho fólií a vše je vyřešeno. Potraviny budou v lepší kondici a nebudete řešit případné znečištění. A kdykoli ji můžete vyměnit za nový čistý kus.

  • 8.

    Proti stresu

    fólie
    Autor: istock.cz

    Možná si také praskání bublinek nemůžete nikdy odpustit. Je to tak uklidňující! Je dokonce prověřeno, že čím více bublinek vymačkáte, tím lepší náladu si navodíte. A klidně vymačkávání bublinek můžete pojmout jako novou rodinnou zábavu. A třeba si zasoutěžit, kdo z vás jich dá na nějaký časový úsek víc. Určitě se všichni skvěle pobavíte. 

Články odjinud

Dnešní horoskopy