Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jimmyho po narození unesli: Po 42 letech se shledal s maminkou!

Autor: fik - 
30. srpna 2023
19:54

Jihoamerčian měl po 42 letech možnost poprvé obejmout svou matku. Narodil se v Chile, jenže po porodu dítě matce zdravotníci ukradli a prodali jej nevědoucím rodičům do USA. Nedávno si přečetl příběh muže, kterého ukradli hned po narození v Chile a prodali do Ameriky, mohlo se mu stát totéž? Muž vyhledal pomoc jedné z neziskových organizací a ta ho spojila s jeho biologickou rodinou. Nyní bojuje za práva tisíců nelegálně adoptovaných dětí. 

María Angélica Gonzálezová před 42 lety porodila syna. Po porodu jí však chlapce odebrali, protože byl nedonošený a lékaři ho museli umístit do inkubátoru. Nedlouho poté jí sdělili zdrcující zprávu, že děťátko zemřelo. María této lži věřila celé čtyři dekády. 

Marrin syn byl hned po narození ukraden a nelegálně prodán do Ameriky, kde jej adoptoval nic netušící pár z Virginie, kde vyrůstal. Nyní zde pracuje jako právník, je ženatý a má dvě krásné dcerky. 

V dubnu si Jimmy na portálu USA Today přečetl příběh o muži, kterého po narození unesli z Chile do Spojených Států, kde byl ilegálně adoptován. To ho donutilo přemýšlet. Mohlo se to stejné stát i jemu? Neznal žádného ze svých příbuzných, což mu bylo podezřelé. 

Spojil se tedy s neziskovou organizací, která vyšetřuje případy obchodování s dětmi narozenými v Chile a danými k adopci různě po světě a znovu spojuje postižené s jejich rodinami. Byl požádán o vzorek DNA, což ho uvedlo do nejistot, uvedl deník Bild. Potom si však vzpomněl na svá dvojčata, která jeho žena potratila: „Ztráta mých dcer pro mě byla tak traumatizující, že mě ta bolest málem vytrhla z tohoto světa.“

„Jediné, na co jsem mohl myslet je, že pokud na tomto světě existuje žena, která trpěla stejně jako já a jen kvůli něčí chamtivosti, pak bych byl stejné monstrum jako pachatelé tohoto činu, kdybych jí nedal vědět, že jsem naživu,“ dodal.

Ukázalo se, že Jimmy je na 100% původem z Chile. Rozhodl se tedy kontaktovat svého bratrance, od kterého posléze dostal kontakt na svou biologickou matku. María však zprvu na žádné telefonáty neodpovídala. To se ale změnilo, když jí její syn poslal několik fotografií důležitých okamžiků v jeho životě. 

Významné setkání nastalo jen pár měsíců po začátku Jimmyho pátrání. S celou svou rodinou přiletěl do Chile. María tomu nemohla uvěřit, se zlomeným srdcem se na syna sotva podívala. Poté se dlouze objali a plakali. „Ahoj, mami,“ řekl mezi vzlyky Jimmy. „Moc tě miluji“, dodal. 

„Je to zázrak od Boha,“ dojímala se paní Gonzálezová. „Jsem šťastný za okamžiky, které spolu prožíváme, ale mrzí mě ztráta dvaačtyřiceti let, které jsem mohl strávit se svými sourozenci a matkou. Nemáme žádné vzpomínky ani zážitky ze společného života,“ litoval Jimmy. 

Spolu s organizací Nos Buscamos, která mu pomohla s hledáním jeho matky, nyní bojuje za práva tisíců nelegálně adoptovaných dětí. Po vládě také požaduje, aby uznala způsobenou škodu a udělala vše, co je v jejich silách, aby pomohla identifikovat oddělené rodiny a znovu je sjednotila. Chce, aby uhradila cestovní náklady a poradenství a také aby stíhali každého, kdo se do obchodování s dětmi zapojil. 

Video  Do ČR se po 30 letech od vraždy vrátil jeden z pachatelů.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi