Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

USA zasáhla další zimní bouře: Aerolinky musely zrušit 2200 letů. Sněží i v Texasu

Autor: ČTK - 
1. února 2023
19:55

Letecké společnosti dnes zrušily ve Spojených státech přes 2200 letů. Několik amerických států od Texasu po Západní Virginii zasáhla ledová bouře. Informovala o tom agentura Reuters. Podle webu FlightAware, který sleduje lety, bylo do 18:00 SEČ (tj. do poledne v New Yorku), zrušeno 2219 mezinárodních a vnitrostátních spojů. Zpožděno bylo 1752 letů.

„Zimní bouře má tento týden dopad na náš provoz, což je příčinou značného počtu zrušených letů,“ uvedla společnost American Airlines v prohlášení. Dodala, že lety ruší preventivně a informuje o tom cestující.

Americký Úřad pro civilní letectví (FAA) v úterý na Twitteru varoval, že cestující mohou v některých oblastech, například ve městech Dallas, Fort Worth a Memphis, očekávat sněhové srážky, které mohou způsobit zpoždění v letecké dopravě.

„Pokračující zimní bouře bude komplikovat situaci na severu a ve středu Texasu přinejmenším do čtvrtečního časného rána,“ uvedla americká Národní meteorologická služba (NWS).

Nejvíce letů zrušily společnosti American Airlines (téměř 800 letů) a nízkonákladový dopravce Southwest Airlines (501 letů).

Aerolinky Southwest Airlines musely kvůli nepřízni počasí zrušit mezi Vánocemi a Novým rokem 16 700 letů. Firma přiznala, že používá nedostatečný a zastaralý systém, kvůli kterému se posádky letadel v případě nepříznivého počasí nemusí dostat na potřebné pozice. Firmu kvůli tomu kritizoval americký ministr dopravy Pete Buttigieg.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi