Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Naháči zaplavili ulice Filadelfie: Vyrazili na tradiční cyklistickou jízdu!

Autor: rv - 
28. srpna 2023
23:18

V americké Filadelfii se konala tradiční jízda naháčů! Do ulic města vyrazily stovky cyklistů, kteří spolkli stud a na kolo usedli bez oblečení. Jedná se o každoroční akci, při níž se nazí cyklisté vydávají na zhruba dvacetikilometrovou jízdu kolem městských památek.

Stovky naháčů v sobotu brázdily ulice americké Filadelfie. Konal se tam již 14. ročník tradiční nahé cyklisté jízdy. Akce se koná od roku 2009 a spočívá v tom, že cyklisté, kteří jsou zcela nazí, se vydávají na zhruba dvacetikilometrovou jízdu kolem městských památek. Hlavní myšlenkou je podpora dopravy bez použití fosilních paliv, cyklistiky a body positivity. Při letošní jízdě se cyklisté projeli například kolem Muzea umění ve Filadelfii. Právě schody vedoucí k tomuto muzeu se objevily ve slavném filmu Rocky.

Někteří účastníci ozdobili svá těla třpytkami, malůvkami a někteří dokonce usedli na kolo v sukýnkách či kraťasech. Další intimní partie zakrývali třeba ledvinkou. „Je to velmi osvobozující zkušenost,“ uvedl účastník Garry J. Gadikian pro americký deník New York Post. Další řekli, že právě tato jízda jim pomohla přijmout své vlastní tělo takové, jaké je.

Zobrazit celou diskusi