Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Sexuální nátlak a ponižování za kamerou. Tyhle erotické scény by se už dnes nenatočily

  • Autor: The Times,mav,zf - 
    Aktualizováno -
    10. 7. 2023
    09:35
    13. 6. 2021
    05:25

    Anglický deník The Times se zasazuje o férovější jednání s herci a herečkami ze strany režisérů a producentů. A nejde jen o sexuální zneužívání, „castingy na gauči“ a další nevhodné chování v zákulisí, nýbrž i o dění před kamerou. The Times přinesly výběr filmů s kontroverzními erotickými scénami, jež už by dnes takto nejspíš nevznikly.

    Na dalších listech může být pro někoho citlivý sexuální obsah. Neklikejte dál, pokud by vám to mohlo vadit.

    Video  Nejskandálnější filmy všech dob  - Videohub
    Video se připravuje ...

  • 1.Život Adèle (2013)

    Po premiéře v Cannes roku 2013 byla lesbická love story miláčkem kritiků. Pak se ale Život Adèle stal předmětem kontroverzí, když se začaly ozývat hlasy, že podmínky na place nebyly zrovna ideální. Režisér Abdellatif Kechiche byl obviněn z šikany.

    Ozvala se i autorka komiksové předlohy Julie Marohová, které se nelíbila dlouhá milostná scéna mezi Léou Seydouxovou a Adèle Exarchopoulosovou: „Brutální a anatomická ukázka takzvaného lesbického sexu, ze které se stalo porno.“ I Seydouxová si stěžovala, že natáčení bylo „příšerné“. „Cítila jsem se jako prostitutka,“ komentovala desetidenní natáčení jedné z nejdrsnějších scén.

    Video Život Adele - youtube
    Video se připravuje ...

  • 2.Základní instinkt (1992)

    V nedávných pamětech Sharon Stoneová odhalila, že k odhalení jejího rozkroku v památné scéně bez kalhotek došlo bez jejího svolení. „Nic nevidíme – potřebuju, aby sis sundala kalhotky, bílá odráží světlo, takže víme, že máš kalhotky na sobě,“ bylo jí prý řečeno. Když poprvé viděla sestříhaný film, byla hlavní hvězda zděšená. Jak říká, šla do promítárny za režisérem Paulem Verhoevenem. „Dala jsem Paulovi facku přes levou tvář, šla do auta a zavolala právníka,“ uvádí herečka.

    „Zkuste si představit, jak se pak ke mně lidi chovali,“ postěžovala si v rozhovoru pro Times. „Když ten film vyšel, bylo fakt těžké být mnou.“

    Video  Herečka Sharon Stone je i ve svém věku stále sexy  - /YouTube/
    Video se připravuje ...

  • 3.Aféra (2014-19)

    Seriál postavený na scénách tak žhavých, až se vám možná zapařila obrazovka. V roce 2019 článek v magazínu Hollywood Reporter naznačoval, že hvězda Ruth Wilsonová produkci opustila, neboť se jí nelíbila neustálá sexualizace i „toxická“ atmosféra na place. Za seriál dostala britská herečka Zlatý glóbus, ale nakonec odmítala natáčet scénu připomínající znásilnění. A prý se také měla nahá předvádět víc než mužští kolegové, píše The Times. Oficiální důvod svého náhlého konce neuvedla.

    „Opakovaně se Sarah Treemová snažila tlačit herce, aby se svlékali, i když jim to bylo nepříjemné či to neměli ve smlouvě,“ uvedl zdroj Hollywood Reporteru. „Všichni na tebe čekají, sluší ti to… takové věci byste čekali od chlapa v 50. letech. Bylo to velmi toxické prostředí.“

    Podle jistých tvrzení mohli natáčení erotických scén sledovat na monitorech i lidé, kteří na seriálu vůbec nepracovali. Až po odchodu Wilsonové produkce najala koordinátora intimních scén.

    Ruth Wilsonová prý opustila seriál Aféra kvůli sexu. Ruth Wilsonová prý opustila seriál Aféra kvůli sexu. | Showtime

  • 4.Hra o trůny (2011-19)

    První řady fantasy ságy byly bohaté na „sexpozici“ – sexuální výjevy coby kulisu mluvících scén. Pak se roku 2015 přidala scéna brutálního znásilnění. Až ke konci

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině