Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Chlapec (7) se narodil bez ruky: Díky štědrému podnikateli dostal robotickou protézu!

Autor: štt - 
28. srpna 2023
08:36

Chlapec se narodil bez pravé ruky. Jeho rodina si robotickou protézu nemohla dovolit. Naštěstí se o příběhu dozvěděl štědrý podnikatel a dítěti nákladnou pomůcku pořídil. Ten je nyní štěstím bez sebe a pilně se učí paží pohybovat.

Louie Morgan-Kemp se narodil s postižením, které značně komplikuje jeho každodenní život. Představte si například jíst, uklízet nebo si zavázat tkaničku pouze pomocí jedné ruky. Je zřejmé, jak náročné mohou být tyto běžné úkony.

Přestože Louie se svou vrozenou nevýhodu snadno sžil, vždy snil o plnohodnotném pohybu. Jeho rodiče si bohužel nemohli robotickou končetinu dovolit. Její cena se totiž pohybuje okolo 370 000 korun, uvedl The Sun.

Naštěstí se rodina nebála požádat veřejnost o finanční příspěvek. Místní televizní stanice s nimi natočila krátkou reportáž, které si všiml i podnikatel Billy Dixon. Ten neváhal ani chvíli a Morgan-Kempovi oslovil s nabídkou, že protézu rád zaplatí.

Robotickou ruku vyrobila firma Open Bionics sídlící v Bristolu. Kromě toho, že se jedná o jeden z výdobytků moderní medicíny, má i speciální design, který je inspirován slavným komiksem. Jeho hrdina Tony Stark, dědic obřího jmění, nemá žádnou superschopnost. Na boj se zločinci si proto navrhne speciální brnění, které mu mimo jiné dodá obrovskou sílu a schopnost létat.

I Louie je svým způsobem hrdina. I když na rozdíl od Tonyho Starka jeho rodiče nejsou milionáři, nevzdal se a nebál se říct si o pomoc. Odvaha je totiž taky jednou ze super schopností.

Video  Rikyho bili, na lidi ale nezanevřel. Potřebuje jejich společnost a lásku  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi