Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bezdomovkyně přišla o milovanou fenku: Dojemná pomoc od tří bráchů

Autor: fik - 
23. srpna 2023
09:00

Bex Grassová z Anglie měla vždy po svém boku border kolii Poppy, šlo o terapeutického psa. Minulý rok ale fenka po srážce s autem utrpěla vážná poranění a musela být utracena. To Britce zlomilo srdce. Když se tři mladí bratři Shephardovi dozvěděli, co se stalo, koupili nešťastnici nové štěňátko. Peníze našetřili hraním na ulici.

Pes je nejlepší přítel člověka. S tímto tvrzením by jistě souhlasila Bex Grassová, která měla za nejlepší přítelkyni fenku Poppy. Ostrovanka popsala, že chlupáč byl vždy po jejím boku, i když se dostala na ulici.

Před časem se společně přestěhovaly do Gabrielova domu, hostelu pro lidi bez domova. I tam fenka nadále plnila funkci terapeutického psa. „Když byla moje úzkost nejhorší, udržovala mě při smyslech a pravděpodobně i naživu. Když jsem o ni přišla, dostala jsem se do hluboké deprese,“ svěřila se s tragédií.

Minulý rok 29. prosince Poppy srazilo auto. Fenku museli kvůli vážným poraněním utratit. Poté, co se bráchové Daniel, Buddy a Pacey Shephardovi dozvěděli, co se stalo, rozhodli se Bex udělat radost. 

„Během jednoho folkového festivalu jsem poznal Marka, kamaráda Bex. Druhý den jsem ho potkal znovu a řekl mi, co se stalo. Pak jsem to řekl klukům a ti hrozně chtěli koupit Bex nové štěňátko za peníze, které měli našetřené,“ sdělil Ben Shephard, tatínek chlapců.

Kluci chodili do ulic hrát na kytaru a na klávesy. Původně si šetřili na nové vybavení. Místo toho ale jeli na farmu do nedalekého Honitonu, aby pořídili štěně border kolie. 

Po návratu se tajně sešli s Markem a nechali mazlíčka naočkovat, posléze jeli překvapit Bex. „Nikdy jsem neviděl, že by se někdo tak třásl štěstím. Bylo úžasné vidět, jak moc to pro ni znamená,“ řekl Pacey pro deník Mirror.

„Když mě zavolali, abych přišla na recepci a viděla jsem kluky, jak drží to štěně, nevěděla jsem, co si myslet. Pak mi řekli, co udělali, a byla jsem úplně ohromená. Nikdy těm úžasným klukům nemůžu dostatečně poděkovat za to, že mi do života přivedli tohle štěně. Pojmenovala jsem ji Duha a je naprosto dokonalá,“ prohlásila dojatá Bex. 

Video  Doby byl zřejmě nechtěné dědictví. Opuštěný, zrazený teď čeká v útulku na nový domov  - Kateřina Bokrová Lang
Video se připravuje ...

lokii ( 26. srpna 2023 02:37 )

Takova krasna zprava - klukum patri obdiv a velke podekovani.

Pepusa ( 23. srpna 2023 19:49 )

Šikovní kluci.

Zobrazit celou diskusi