Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Malebný ostrov inspiroval Agathu Christie: Prodává se za stovky milionů!

Autor: rc - 
30. července 2023
17:03

Nového majitele hledá malebný ostrůvek, do něhož se zamilovala spisovatelka Agatha Christie i členové skupiny Beatles. Na ostrově se nachází hotel z roku 1929, který je postavený ve stylu art deco. Ostrov je k mání za stovky milionů.

Ostrov Burgh, který se nachází v jižním Devonu, je na prodej. Ostrov milovala spisovatelka Agatha Christie, již dokonce inspiroval k napsání dvou slavných detektivních románů „Zlo pod sluncem“ a „Až tam nezbyl žádný“. Jak připomíná magazín Town & Country, ostrov v románu „Zlo pod sluncem“ popsala slovy: „Je klid. Slunce svítí. Moře je modré.“

Na ostrově se nachází hotel, který disponuje pětadvaceti pokoji a apartmány. Kromě Agathy Christie na ostrov zavítali členové skupiny Beatles, další britská spisovatelka Nancy Cunardová, francouzská zpěvačka a herečka Josephine Bakerová.

V roce 1945 zde dokonce mělo údajně dojít k setkání prezidenta Einsehowera a Winstona Churchilla. „Není obvyklé, aby se hotel takového charakteru a dědictví dostal na trh. Burgh Island je jedinečným příkladem architektury art deco,“ uvedl realitní makléř Matthew Smith. Ostrov je na prodej za více než 408 milionů kč.  

Video  Odvážný pejsek se vrhl do vody za žralokem kladivounem.  - Twitter
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi