Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Šokující obvinění v BBC: Známý moderátor měl platit teenagerovi (17) za sexuální fotografie

BBC patří mezi nejznámější mediální společnost na světě
 (Autor: Profimedia)
Aktualizováno -
9. července 2023
21:57
Autor: ČTK - 
9. července 2023
09:30

Nejmenovaný moderátor britské veřejnoprávní stanice BBC čelí obvinění ze strany bulvárního listu The Sun, který tvrdí, že moderátor platil teenagerovi za sexuálně explicitní fotografie. Není jasné, kolik bylo dospívající osobě let, ani jakého byla pohlaví, ale podle bulvárního deníku jí bylo 17 let, když platby začaly. BBC uvedla, že tvrzení prošetřuje a moderátora stáhla z vysílání. Policie informovala, že o případu ví, ale nevznesla zatím obvinění.

V pátek britský deník The Sun zveřejnil zprávu o ženě, která obvinila nejmenovaného moderátora BBC, že platil jejímu dospívajícímu dítěti za sexuálně explicitní fotografie. Podle listu za tři roky zaplatil 35.000 liber (přes 976.000 Kč).

Matka novinám řekla, že její dítě, kterému je nyní 20 let, používalo peníze od moderátora k financování závislosti na cracku. Dodala, že pokud by údajné platby pokračovaly, její dítě by „skončilo mrtvé“.

„Když ho vidím v televizi, je mi zle. Viním toho člověka z BBC, že zničil život mého dítěte,“ řekla matka a dodala, že moderátora prosila, aby „přestal posílat peníze“.

Matka uvedla, že její dítě se během tří let změnilo z „veselého“ člověka „v přízračného feťáka“. Její dítě jí údajně ukázalo výpis z účtu na internetu, na kterém byly četné vklady od moderátora. „Byly to obrovské částky, stovky nebo tisíce liber najednou. Jednou poslal najednou 5000 liber. Peníze byly výměnou za sexuálně explicitní fotografie mého dítěte,“ dodala.

Mluvčí BBC nechtěl potvrdit totožnost moderátora. Stanice později uvedla, že zaměstnance mužského pohlaví stáhla z vysílání. „BBC pracuje tak rychle, jak je možné, aby zjistila fakta,“ uvedla stanice. První oznámení dostala v květnu. Další informace „jiné podstaty“ dostala ve čtvrtek, stojí v prohlášení.

Policie potvrdila, že ji BBC ohledně případu kontaktovala. Zatím však nevznesla žádné obvinění, protože o případu potřebuje shromáždit více informací.

Ministryně kultury Lucy Frazerová v prohlášení oznámila, že jednala s generálním ředitelem BBC Timem Daviem o obviněních, která označila za „hluboce znepokojující“. „Ujistil mě, že BBC vede vyšetřování pohotově a citlivě,“ prohlásila po jednáním s Daviem ministryně.

Vysílací společnost rovněž uvedla, že se „aktivně snaží mluvit s těmi, kteří nás kontaktovali, abychom zjistili další podrobnosti a porozuměli situaci“. „Pokud nedostaneme žádnou odpověď nebo nás nikdo dále nekontaktuje, může to omezit naši schopnost pokročit ve věci, ale neznamená to, že naše vyšetřování skončí. Pokud se kdykoli objeví nebo budou poskytnuty nové informace - včetně informací z novin - bude se v souladu s interními postupy náležitě postupovat,“ sdělila BBC.

Zpráva vedla k tomu, že několik moderátorů BBC vydalo na twitteru prohlášení, v nichž popřeli, že se článek týkal jich, včetně Rylana Clarka, Jeremyho Vinea, Nickyho Campbella a Garyho Linekera.

trintin ( 9. července 2023 11:05 )

Peníze byly výměnou za sexuálně explicitní fotografie mého dítěte?? Policii to ohlásit nehodlala a na bulvár se obrátila až peníze přestaly docházet?

Zobrazit celou diskusi