Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Influencerka (†40) přešla na radikální veganský jídelníček: Zemřela podvyživená a vyčerpaná!

Autor: fik - 
2. srpna 2023
10:31

Zhanna Samsonovová se vegankou stala před deseti lety. Posledních pět let se její strava skládala především z ovoce, fazolových klíčků a šťáv. Blízcí vypověděli, že se její stravovací návyky poslední dobou stávaly čím dál víc omezující, a doporučovali Zhanně, aby vyhledala pomoc. Zdravotní problémy vyvrcholily 21. července, kdy influencerku našli mrtvou, údajně zemřela na hlad a vyčerpání. 

Veganská influencerka Zhanna Samsonovová, na internetu taktéž známá jako Zhanna D’Art, se vegansky stravovala celých 10 let. Na jejích sociálních sítích sice fanoušci můžou najít fotky a recepty na nejrůznější pokrmy, jako například těstoviny, polévky, hamburgery nebo dorty, ale přátelé Zhanny tvrdí, že posledních pět let se stravovala pouze čerstvým ovocem, fazolovými klíčky a šťávami.

Maminka známé influencerky se svou dceru snažila přesvědčit, aby se začala stravovat vyváženě, avšak Zhanna odmítla. Přestože si na své zdraví nikdy nestěžovala, letos chytila střevní infekci, uvedl Evening Kazan. Přátelé a sousedé si stavu, v jakém Zhanna byla, začali všímat a o svou přítelkyni měli obavy. 

Anonymní přítel Zhanny tvrdil, že kamarádku viděl před několika měsíci a vypadala vyčerpaně. „Poslali ji domů, aby si sehnala pomoc, ale stejně utekla. Když jsem ji nedávno viděl, zděsil jsem se. Bydlel jsem o patro výš a každý den jsem se bál, že ráno najdu její bezvládné tělo. Přesvědčoval jsem ji, aby se šla léčit, ale nezvládla to,“ svěřil se pro Daily Mail

Zhanna měla 21. července letět za matkou Věrou na návštěvu, avšak ten den zemřela. Maminka zesnulé se to dozvěděla až druhý den. Podle předběžných informací Zhanna zemřela na infekci podobnou choleře. Ačkoliv oficiální dokumenty o příčině smrti ještě nebyly poskytnuty, Věra se domnívá, že její dcera zemřela na vyčerpání organismu.

Rodina se nyní snaží dívčino tělo dostat zpět do Ruska. Tělo mělo být zpopelněno, ale potom se objevily informace, že bude místo toho nabalzamováno. Matka opakovaně žádala o pomoc konzulární oddělení ruské ambasády, nicméně to ničemu nepomohlo. Diplomaté tvrdí, že k nim ještě nedorazily potřebné papíry. 

Video  Slavní vegetariáni a vegani  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání