Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Indičtí rodiče prodali syna (1): Za peníze si pak koupili Iphone!

Batole - ilustrační foto.
Batole - ilustrační foto.  (Autor: Profimedia)
Autor: pma - 
1. srpna 2023
05:00

V indickém Západním Bengálsku došlo v červenci jen k těžko uvěřitelnému případu. Jaydev Ghosh a jeho žena Sathi byli již delší dobu ve finančních problémech. Před časem přesto zatoužili po nejnovějším mobilu od společnosti Apple. Rozhodli se, že peníze na iPhone 14 seženou tak, že prodají osmiměsíčního syna. Zakročit musela policie. 

Manželé Jaydev a Sathi Ghoshovi z Indie snili o tom, že procestují zemi křížem krážem. Vzpomínky si chtěli fotit a natáčet na nejnovější iPhone 14, který vyniká velmi zdařilým fotoaparátem. Podle webu Apple Insider stojí základní verze tohoto modelu v Indii okolo v přepočtu asi 21 tisíc korun.

Jenže manželé neměli na mobilní telefon dostatek peněz. Už v minulosti je trápily finanční problémy a navíc se starali o sedmiletou dceru a osmiměsíčního chlapečka. Dostali tak nápad, nad kterým zůstává rozum stát. Nejmladšího potomka se rozhodli prodat, aby si mohli pořídit vysněný telefon.

Všeho si všimli pozorní sousedé. Těm se nezdálo, že je osmiměsíční chlapec několik dní pohřešovaný a rodina vůbec netruchlí ani není v šoku. Manželé navíc začali jezdit na výlety a pořídili si nejnovější mobilní telefon. Sousedé pro jistotu kontaktovali policii, která nakonec jejich obavy potvrdila.

Strážci zákona dítě nakonec objevili ve městě Khardah u ženy, která manželům zaplatila 2 miliony indických rupií, což je v přepočtu více než půl milionu korun. 

Během výslechu se matka dítěte k činu doznala a potvrdila, že společně s jejím manželem chtěli všechny peníze použít na výlety po celé Indii a ke koupi iPhonu 14. V plánu prý měli prodat i sedmileté dítě, to se jim ale nakonec nepodařilo. Matka dítěte i žena, která za batole zaplatila, jsou v podle indických médií ve vazbě. 

Video  Představení nového iphonu 14  - Apple
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání